Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alicia Sánchez-Camacho: "toda la operación de Pretoria, yo sabía a quién iban a detener antes que nadie, yo informaba a Rajoy"
02/07/2013 Hemeroteca

Algunes de les informacions que apareixen a la gravació de la conversa entre Alicia Sánchez Camacho i Victoria Álvarez al restaurant La Camarga podrien ser molt comprometedores i constitutives dels delictes de tràfic d'influències i difamació. Cal recordar que la llei obliga a tothom a comunicar –quan se'n tingui coneixement– aquells fets que puguin ser delictius. A més, l'advocat d'Àlex Borreguero –treballador de Método 3 que va gravar la conversa– ha defensat que el treball realitzat per l'agència de detectius va ser "legal" i, per tant, la denúncia presentada per la líder del PPC és "falsa". "És bastant estrany que (Sánchez-Camacho) vagi a dinar a un restaurant i li diguin: 'Ja ha vingut un assistent seu i ja li ha pagat el dinar'. Jo em posaria una mica nerviós, pensaria 'quina persona és aquesta, quin assistent'", ha afegit. Método 3 va emetre aquest dijous un comunicat en què va negar que la gravació fos il·legal. De fet, mitjans de comunicació com El Mundo i El Periódico ja han publicat al llarg dels últims mesos fragments de la conversa, però no els relacionats amb les trames de corrupció investigades a Catalunya.

Fonts de la investigació han confirmat que al llarg de les dues hores i vint minuts de gravació –que s'ha incorporat a l'expedient del jutjat d'instrucció 14 de Barcelona– hi ha episodis molt delicats on la líder del Partit Popular de Catalunya explica aspectes fins ara desconeguts dels casos de corrupció Pretòria i Palau de la Música. En relació amb l'operació ordenada per l'Audiència Nacional i executada per la Guàrdia Civil l'octubre de 2009 a Santa Coloma de Gramenet i al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, Sánchez Camacho manifesta: "yo tengo uno que me pasa información, toda la operación de Pretoria, yo iba sabiendo a quién iban a detener antes que nadie, yo informaba a Rajoy". En aquest sentit, afegeix: "fueron al domicilio de Jordi Pujol hijo, lo iban a detener pero se paró". En un altre moment de la conversa Camacho confessa a Álvarez que Jordi Pujol pare va trucar a Alfredo Pérez Rubalcaba (qui era ministre d'Interior aleshores) per impedir la detenció del seu fill. Álvarez li respon que ja ho sabia i que Pujol, quan va esclatar el cas, va viatjar a Mèxic i va desaparèixer de Catalunya durant quatre mesos. En relació amb el cas Palau de la Música la líder popular confessa: "Yo tengo un fiscal de confianza que es el que esta llevando todo este tema del Palau. Lo bien que nos iría, pero tiene que ser la fiscalía, meterle caña a CiU. Pero la mala suerte que tenemos es que el Solaz este –en referència al jutge instructor 30 de Barcelona–, que es el que lleva el caso Millet, el tío este no va a meter a nadie en la cárcel por el caso este, y no se va a meter porque este es de Esquerra". 

Blanqueig de diners a Argentina, Andorra, Mèxic i l'illa de Jersey

Sánchez-Camacho i Álvarez durant el dinar intercanvien molta informació sobre les suposades trames de blanqueig de diners on estarien involucrats polítics de CiU. En concret, es parla de negocis a l'Argentina, Andorra, Mèxic i l'illa de Jersey al Regne Unit on s'hauria fet compra-venda d'edificis i s'haurien fet transaccions financeres, en gran part amb fons provinents d'institucions públiques, assenyalant-ne en concret l'Ajuntament de Tarragona. Durant l'àpat a La Camarga Sánchez-Camacho pren nota de totes les informacions que li aporta la qui fins aleshores havia estat companya sentimental del fill del Molt Honorable i, fins i tot, anota tres números de telèfon mòbil personals a través dels quals Jordi Pujol fill hauria parlat regularment amb 'Luigi', el principal cap de la trama corrupta del cas Pretòria. A la pregunta de qui és la persona més propera amb qui Pujol fa els seus negocis, Álvarez li contesta que és Felip Puig i que tot plegat es coordina amb una reunió setmanal que fan en un reservat del restaurant Via Veneto situat al carrer Ganduxer de Barcelona. Álvarez puntualitza que tot plegat és molt difícil de demostrar perquè tenen un gran entramat d'empreses i testaferros que dificulta estirar del fil de les seves actuacions. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid