Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
"Terra Lliure, punto de partida" es presenta al Literaldia de l'Euskal Etxea
24/04/2013 Cultura

 Terra Lliure: Punto de partida (1979-1995) Una biografía autorizada es presenta avui dimecres al Centre Cultural Euskal Etxea de Barcelona. A l'acte hi participaran dos dels seus autors, Carles Benítez i Joan Rocamora.

Es tracta de la traducció de llibre sobre l'organització armada catalana apareguda fa just un any de la mà d'Edicions del 1979, i que el passat mes de febrer va aparèixer traduït per l'editorial basca Txalaparta .

Aquesta primera presentació de la versió en castellà d'aquest títol sobre la història de Terra Lliure i de l'independentisme català està emmarcada en les jornades de Literaldia que l'Euskal Etxea porta a terme durant aquest mes per difondre la cultura i la realitat basca a Catalunya.

 

Traducció de Txalaparta

L'editorial basca va anunciar al febrer l'aparició d'aquest títol, amb una ressenya del llibre i una entrevista a un dels seus autors, a la seva revista-catàleg Gure Liburak núm.36. Es tracta del primer llibre editat per l'editorial basca que tracta l'independentisme català, concretament la història de l'organització armada que va esperonar l'independentisme català durant les darreres dècades del segle passat. La traducció al castellà és el resultat de la redacció col·lectiva dels seus quatre autors: Benítez, Rocamora i Pep Musté i Carles Sastre, tots ells exmilitants de Terra Lliure (TL).

Terra Lliure: Punt de partida (1979-1995) Una biografia autoritzada, va ser el primer llibre publicat a la Col·lecció Llevat, d'Edicions del 1979. Tal i com han indicat algunes crítiques, el llibre "no és el resultat d'un treball de recerca bibliogràfica, d'arxiu o d'entrevistes, són els testimonis de primera mà d'exmilitants de TL, que foren detinguts en diverses dates: 1977, 1982, 1984, 1985, 1989, 1992" i que en el text exposen les seves experiències, valoracions i anàlisis polítiques sobre l'evolució de l'organització armada.

Literaldia, unes jornades sobre la cultura basca a Catalunya

Les jornades  Literaldia a l'Euskal Etxea es van inciar el 3 d'abril amb un concert-presentacó del llibre-CD de Juantxo Skalari. El dia 5 es va presentar el títol traduït al català Som com moros dins la boira? de l'escriptor i exiliat polític Joseba Sarrionandia. Des d'aquests primer actes s'hi han realitzat un conjunt d'activitat emmarcades en aquestes jornades.

El dijous 25 d'abril es realitzarà la presentació d'Hedoi Etxarte i "Sinplistak: L’art i la propaganda són el mateix."  El dijous 26 es realitzarà el Concurs d’alumnes d’euskara - Mihiluze [Bocamoll], i un concert d'Sleepwalker’s station clourà aquestes jornades el divendres 27.Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid