Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
França posa pals a la roda en el reconeixement de les llengües regionals
15/03/2013 Llengua

El Bureau européen pour les langues moins répandues (BELMR / EBLUL) ha fet públic un comunicat on fa "un balanç molt negatiu de la situació francesa, en matèria de drets lingüístics, tenint en compte que els bloqueigs ideològics persisteixen". Unes reflexions fetes pel representant d'aquest organisme després d'haver participat en una taula rodona sobre els els drets de les minories lingüístiques, organitzada a Ginebra, per l'expert independent de les Nacions Unides sobre els drets de les minories en el marc del Consell dels drets de l'home, segons informa Vilaweb Catalunya Nord.

L'entitat afirma que mentre que comença a l'Assemblea nacional el debat sobre el projecte de llei d'orientació i de programació per a la refundació de l'escola de la República, EBLUL/ELEN-France comprova, que "el projecte de llei s'ignora totalment l'existència de llengües regionals a França i dels seus interlocutors. Més greu,encara, ja que totes les esmenes proposades en comissió per crear un dret d'accés a aquestes llengües i a un ensenyament bilingüe han estat rebutjades".

Per altre costat, constata que "a les regions on existeixen llengües regionals autòctones, sostingudes per les poblacions, els representants de l'Estat s'oposen a aquestes llengües". En el comunicat exposen alguns exemples d'aquest fet.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid