Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Casals independentistes
Penya blaugrana i debat sobre el procés independentista al Casal "Jaume Compte" de Sants


06/02/2013 Política

Després de l'acte de divendres passat amb el títol "El procés d’autodeterminació i la construcció de l’estat", des del Casal independentista "Jaume Compte" de Sants ha anunciat noves activitats per als propers dies.

Penya Blaugrana del Casal

Com a activitat més propera s'ha anunciat una assemblea oberta constituent de la Penya Blaugrana del Casal, el divendres 8 de febrer a les 20h. Amb la pregunta "Estas fart de "tribuneros" al Casal?", aquest casal independentista pioner en la dinamització del teixit del barri aposta per impulsar una penya polititzada i obertament independentista, allunyada dels "tribuneros.", que seguirà els esdeveniments i partits del FCB des del casal.

La convocatòria per formar aquesta Penya Blaugrana del Casal finalitzar amb amb un emplaçament: "Vols viure els partits del Barça amb intensitat contagiant a la resta la teva passió? Vine amb nosaltres! Tornarem a patir, tornarem a lluitar, tornarem a vencer!"

 Autodeterminació. Full de ruta i compromís

Justament a l'acte sobre el procés independentista del casal Jaume Compte de Sants de divendres al vespre es va iniciar un cicle de xerrades amb Josep Rull, diputat i secretari d’Organització de CDC; Anna Simó, vicepresidenta del Parlament i diputada d'ERC; Josep Vendrell, diputat d’ICV; i Anna Gabriel, militant de la CUP.

“Autodeterminació. Full de ruta i compromís” va ser el títol de la primera xerrada del cicle que va organitzar aquest Casal Independentista, i que tindrà tres sessions més.L'acte va ser moderat pel membre del Secretariat Nacional de l'ANC Carles Castellanos, amb una presentació per part del veterà impulsor d'aquest casal Jordi Feixas.

Per una banda, Josep Rull i Andreu, secretari d’Organització de CDC, regidor a Terrassa i diputat, va assegurar que el seu partit voldria que “aquest procés es culminés amb la constitució d’un nou estat a nivell del concert de nacions europeu i de caràcter mundial”. Per altra banda, Anna Gabriel, militant de la CUP, professora d’Història del dret a la UB i delegada sindical per la CGT, va explicar que s’erigeixen “com una formació independentista, d’esquerres però independentista”. Gabriel va recordar que es consideren hereus dels independentistes dels anys 60 que entenien l’alliberament social i nacional com “un binomi indissociable” i que per aconseguir els objectius proposats “la mobilització és essencial per la conscienciació”.

L’altra ponència va anar a càrrerc d’Anna Simó, diputada d’ERC i vicepresidenta del Parlament de Catalunya, que va assegurar: “És evident que estem en una oportunitat històrica d’aquestes que només passen a cada generació i per tant l’hem d’aprofitar al màxim”. Segons Simó, els esdeveniments dels darrers anys han provocat la precipitació del procés i va assegurar que el compromís del seu partit és “arribar fins a la independència de Catalunya i els Països Catalans i mentrestant i en paral·lel treballar quin ha de ser el model d’estat que volem assolir”. Per això considera, va dir, que el diàleg ha de ser plural i a nivell nacional.

En últim lloc va parlar Josep Vendrell, diputat d’ICV, que es va presentar com a representant d’"una força singular en aquesta taula", va recordar que la independència "és un procés que ha de tenir aquest caire transversal”, i va exposar que "Ens agrada dir que som punt de trobada d’independentistes i de federalistes", va dir. I va justificar-ho explicant els orígens de la formació: "Som una força que prové del catalanisme d’esquerres, del catalanisme popular, ecologista, socialista [..] però que programàticament sempre hem defensat un model de federalisme plurinacional i sempre hem fet bandera de l’autodeterminació".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid