Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
La PAH recull gairebé 350.000 signatures per la ILP hipotecària al sud de la nació

Mès de 200.000 al Principat, més de 125.000 al País Valencià i més de 11.000 a les Illes

28/01/2014

Catalunya és l'indret de l'estat espnayol on la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha recollit més signatures en suport a la ILP per la dació en pagament, el lloguer social i la paralització dels desnonaments. Ahir, membres de la plataforma, juntament amb els Iaioflautas, es van concentrar davant la Delegació del Govern espanyol a  Catalunya per anunciar la xifra: 200.000 signatures, a les quals s'hauran de sumar les recollides  per altres col.lectius que promouen la ILP: els sindicats CCOO i UGT, la Taula del Tercer Sector i la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya.

La portaveu de la plataforma, Ada Colau va remarcar que, amb el lliurament de les signatures, comença una campanya de mobilitzacions, que tindrà com a punt de partida una manifestació a tot l'estat el proper dia 16 de febrer. El motiu és exigir que el govern espanyol aprovi les mesures que recull la ILP i que la Plataforma considera "de mínims". La legislació dóna sis mesos al Congrés per tramitar la iniciativa, però per Colau això seria "inacceptable". "La mesa del Congrés ja ens va retrasar un any l'inici de la recollida i no podem esperar més, perquè hi ha vides en joc", va afirma la portaveu.

Ada Colau va assegurar que el moviment ha estat donant resposta a la problemàtica des de la desobediència civil i el suport mutu, però va afegir que "això no és suficient". "Si l'Estat no dóna respostes, ho farem nosaltres", va sentenciar Colau. En aquest sentit, Pau Llonch, de la PAH de Sabadell, va parlar de l'Obra Social de la PAH, que ja ha ocupat sis edificis vuits al Vallès per acollir-hi famílies desnonades: dos a Sabadell, dos a Terrassa, un a Rubí i un altre a Cerdanyola. Llonch va explicar que a la trobada estatal de la PAH es va posar de manifest la voluntat d'ampliar aquesta iniciativa.

País Valencià

Dilluns passat, les Plataformes d’Afectats per les Hipoteques (PAH) de València i Horta Sud van lliurar 125.731 signatures a les oficines de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) a València per a la Iniciativa Legislativa Popular. També anuncien que el proper, 16 de febrer se celebrarà a nivell estatal i que a València eixirà de la Plaça de l’Ajuntament a les 18h.

Les Illes

A ses Illes, les Plataformes de Mallorca, Menorca i Eivissa han recollit més de 11.000 signatures, a les que caldrà sumar altres milers recollides per la resta d’entitats socials i sindicals que han col·laborat en aquesta ILP.

Fan una crida a participar a la concentració que realitzaran el dissabte 16 de febrer a la Plaça d’Espanya de Palma, on reclamaran l’aprovació de la reforma de la Llei i denunciaran públicament als culpables del sofriment de les famílies, víctimes primer del sistema financer i després dels polítics covards que no els representen.

Iniciativa Legislativa Popular per modificar l’actual Llei Hipotecària

El passat mes d’abril s’iniciava a tot l’Estat la campanya de recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular, proposada per les Plataformes d’Afectades per les Hipoteques, per tal que es modifiqui l’actual Llei Hipotecària per a que sigui més justa. Demanem la dació en pagament retroactiva, lloguers socials i la moratòria de desnonaments.

Deu mesos després, donen per acabada la recollida de signatures, conscients de que han superat sobradament la xifra de les 500.000 signatures necessàries per la tramitació de la Llei.

Ara, les diferents plataformes consideren que és l'hora dels polítics als que "toca donar una passa endavant, i armats amb la dignitat del qui sap que fa el que es correcte, ser valents enfront la pressió de la banca, ser conscients que son persones i que governen per a persones, més enllà de disciplines de partit i interessos personals, i per tant votar a favor d’una Llei que tant sols pretén acabar amb la mercantilització de les llars i garantir el dret de les persones a un habitatge digne".

Per aquest motiu, la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques asseguren que faran tot allò que "estigui al nostre abast per tal que la Llei s’aprovi. Assenyalarem, posarem cara, nom i cognoms als culpables del sofriment de centenars de milers de famílies, als culpables d’aquest Genocidi Financer"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid