Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-N
Nou crit contra l'abús policial de la vaga general

Aquest divendres a les 10 del matí s'ha convocat una nova concentració a davant de la Ciutat de la Justícia en suport als detinguts

16/11/2012 Política

Centenars de persones van tornar a sortir ahir als carrers, l'endemà de la vaga general, per rebutjar un cop més la brutalitat policial que es va saldra amb un elevant nombre de ferits arreu dels Països Catalans, 47 detinguts i una cinquantena de possibles imputacions més.

Les persecucions, els cops, les coaccions, les amenaces, els insults i les vexacions per part dels cossos policials van ser una constant al llarg de tota la jornada de mobilització. Per això, aquest dijous es van desenvolupar diverses protestes per solidaritzar-se amb les víctimes de la repressió policial i denunciar l'abús.

Aquest divendres continuen les protestes. A les 10 del matí s'ha convocat una concentració a davant de la Ciutat de la Justícia en suport als detinguts de la comissaria de les Corts que passaran a disposició judicial. Un militant d'Arran que va ser detingut dimecres a la nit va ser posat en llibertat.

Centenars de persones es manifesten a Barcelona i Tarragona

Dijous es va celebrar una concentració a la tarda davant la comissaria de les Corts i una concentració de protesta a les set a la Plaça Sant Jaume de Barcelona que va aplegar centenars de persones. La protesta, convocada per Alerta Solidària, es va celebrar sota el lema "Responem a la repressió. Lluitem per la llibertat". També hi va participar la Coordinadora Laboral i de Suport Mutu-15-M.

A la mateixa hora centenars de persones més es concentraven a la Plaça dels Despullats de Tarragona, ciutat que patir amb especial contundència la brutalitat policial amb el cas extrem d'un nen de 13 que va haver de ser cosit al cap per un trau que li van provocar els antiavalots. O el d'una noia de 16 que intentant ajudar-lo va rebre diversos cops de porra.

L'encarregat de llegir el manifest va ser el candidat de la CUP-AE, Jordi Martí, el qual va reclamar la dimissió del Conseller d’Interior, Felip Puig. Durant els parlaments, el portaveu d’Alerta Solidària Xavier Pellicer va condemnar el recorregut repressiu del Departament d'Interior. Els protestants es van manifestar per la Rambla Nova fins l'Ajuntament de Tarragona sota el lema "Si en toquen a un ens toquen a totes".

Accions legals contra els Mossos

La CUP -la mare del nen ferit és militant de l'organització- ha anunciat que s’estan estudiant mesures legals per tal d’imposar una demanda conjunta contra l’actuació del cos policial. La CUP participarà com a part afectada i activa en la redacció d’aquesta demanda. Així com, exigeixen la dimissió del responsable policial i polític d’aquest operatiu.

La CUP ha denunciat “l’arbitrarietat i desproporcionalitat de les diferents càrregues policials, i especialment, l’agressió soferta pel menor d’edat”. A més, denuncia que els agents van arraconar les persones agredides –inclòs el menor d’edat- impedint-los trucar una ambulància o marxar perquè el nen, que estava sagnant, pugués rebre atencions mèdiques. Fins a una desena de persones van haver de ser ateses en diferents centres sanitaris a causa de les agressions rebudes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid