Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització
La campanya contra Vidal-Quadras s'internacionalitza

La carta ha estat vista des de 90 països diferents - Help Catalonia informarà del cas a nivell mundial

03/10/2012 Drets i Llibertats

La gravetat de les declaracions antidemocràtiques del vicepresident del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras, i l'èxit de les accions de denúncia han propiciat la posada en marxa d'una segona fase de la campanya que consistirà en la internacionalització de l'escàndol.

Help Catalonia, entitat que des de fa gairebé dos anys treballa per internacionalitzar i guanyar adhesions internacionals al procés català, enviarà un escrit a més de 80 mitjans de tot el món presentant el cas i destacant que sigui un càrrec europeu el que proposi una intervenció militar a Catalunya i la suspensió de l'autonomia.

Segons ha avançat l'entitat a Llibertat.cat, la nota inclou les declaracions de Vidal-Quadras i informa de les desenes de milers de cartes que els catalans han enviat al president del Parlament Europeu, Martin Schulz, demanant-li que prengui "les accions disciplinàries apropiades" contra l'exdirigent del PP per unes declaracions que "són clarament d’una persona que no accepta el sistema democràtic i recorden perillosament el règim militar feixista de la dictadura de Franco".

A més, Help Catalonia ha tramès als mitjans un vídeo amb les declaracions de Vidal-Quadras subtitulades a l'anglès.

L'entitat s'ha coordinat amb l'ANC per proposar i aconseguir l'enviament massiu de cartes a Schulz. Una campanya que en quatre dies ha rebut 85.000 visites del web de l'ANC i prop d'11.000 des de la pàgina de Help Catalonia, segons han explicat aquestes entitats a Llibertat.cat.

Carta vista des de 90 països

De la seva banda, l'ANC ha informat que la carta ha estat visitada des de 90 països dels 5 continents. D'aquesta manera, afirma s'ha aconseguit "la internacionalització de la protesta catalana contra les crides a la militarització del procés cap a l’estat propi de Catalunya".

Paral·lelament, el Col·lectiu Emma s'ha sumat als milers de catalans i ha elaborat una carta dirigida a Schulz i signada pels eurodiputats catalans Raül Romeda i Ramon Tremosa i també per l'exeurodiputat Oriol Junqueras.

Valora
Vídeos
Declaracions d'Alejo Vidal-Quadras a Intereconomía
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid