Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Referents nacionals
Arran s'oposa a la celebració de la Diada de Mallorca del 12-S

Arran es posiciona contra aquest acte sense cap base popular i fa una crida “a la participació del jovent i del poble mallorquí" a la manifestació que se celebrarà, com cada any, el dia 30 de Desembre

12/09/2012 Política

Avui el centre de Palma ha despertat amb algunes pintades contra la celebració, per part de les institucions ara en mans del PP, de l'anomenada "Diada de Mallorca" del 12 de setembre.

L'organització independentista Arran es posiciona així contra aquest acte sense cap base popular i explica els motius que la duen a descartar-lo en favor de la vertadera Diada de Mallorca, el 31 de desembre.

“Com cada any, les institucions polítiques de l’illa celebren, el dia 12 de Setembre, l'autoproclamada “Diada de Mallorca”. Una data que fou establerta l’any 1997 pel Consell de Mallorca, i que commemora el jurament de la “Carta de Franqueses i Privilegis del Regne de Mallorca” per part del rei Jaume II l’any 1276; això, en demostra el caràcter clarament regionalista, que pretén substituir la reivindicació nacional catalana de la nostra vertadera i històrica diada: el 31 de Desembre”.

Arran fa notar que, “malgrat els doblers i els esforços que el Govern haurà malgastat en la Diada Regionalista, aquesta no compta amb la participació popular i amb els segles d’història de celebració que sí té el 31 de Desembre”.

“Cal recordar que l’únic període de temps en el qual va diluir-se part el contingut de la Diada del 31 de Desembre, el qual ha estat reivindicat i recuperat per l’Esquerra Independentista, tingué lloc durant el franquisme”.

Per tant, l'organització, “rebutja obertament aquest i altres intents d’esquarterar la nostra nació, i d’amagar la catalanitat de Mallorca amb falses diades i falsos símbols que només tenen com a objectiu enfortir l’espanyolisme: l’intent de fer encaixar la nostra illa a una Espanya que ens silencia i ens nega com a poble”.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid