Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Esquerra Independentista
L'aplec del Rebrot veu néixer la nova organització juvenil Arran

L'organització va presentar-se dissabte passat al teatre de Berga, ple de gom a gom, sota el lema “Hem nascut per vèncer”

16/07/2012 Política

Gairebé un miler de persones va omplir dissabte passat el teatre de Berga per assistir a la presentació de la nova organització juvenil de l'Esquerra Independentista, Arran. L'acte [fotos | vídeo] es va emmarcar dins el programa de l'onzena edició de l'aplec jove del Rebrot que es va celebrar durant el cap de setmana a la ciutat.

Arran és l'organització que neix de la confluència de les organitzacions juvenils Maulets i la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) amb l'objectiu “d'organitzar i mobilitzar tot el jovent independentista i revolucionari en una sola organització de joves de l'Esquerra Independentista, amb la convicció d'esdevenir una eina aglutinadora útil pel jovent d'arreu dels Països Catalans en la lluita per l'alliberament nacional, social i de gènere del nostre poble”. Actualment, l'organització és present a 36 comarques i compta amb més de 600 militants.

L'acte polític va començar al voltant de les 6 de la tarda amb el teatre completament ple i sota una pancarta on s'hi podia llegir “Hem nascut per vèncer!”. Els assistents, per primera vegada, van poder contemplar el nou logotip d'Arran, amb el nom acompanyat d'una estelada dibuixada a mà alçada. “L'objectiu és simular un traç de pinzell, donant-li així un toc dinàmic i juvenil”, ha explicat l'organització.

Tot seguit es va projectar un vídeo elaborat per la pròpia organització sobre els 25 anys de lluita juvenil de l'Esquerra Independentista, fent un repàs històric a les diferents mobilitzacions, campanyes i accions dutes a terme per les organitzacions juvenils de l’Esquerra Independentista que han permès arribar fins a la construcció del nou projecte juvenil Arran. La nova organització, hereva directa de Maulets i la CAJEI, va mostrar-se orgullosa del bagatge acumulat d’un quart de segle de lluita juvenil i va assegurar "ser conscients d’encerts i errors per fer d’aquest un projecte sòlid i guanyador”.

Les organitzacions de l'Esquerra Independentista - el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), el Moviment de Defensa per la Terra (MDT), Endavant-OSAN i Alerta Solidària - van mostrar, a través dels diversos parlaments polítics, el seu suport públic a Arran i van encoratjar el jovent en la seva tasca mobilitzadora. Per la seva banda, els portaveus d'Arran també van explicar que la nova organització vol ser “herència dels Maulets valencians de 1707”, amb l'objectiu que esdevingui una eina arrelada i propera als joves del territori, “una organització forta i capaç d'esdevenir l'alternativa juvenil”.

L'acte també va comptar amb la participació musical del grup del Pendès Eina, que va interpretar “Canviarem la història”, i el grup berguedà Brams, que va optar per la cançó “Sempre més”, recordant l'important paper que va tenir el jovent per tirar endavant després de les detencions i tortures que van patir els independentistes l'any 1992.

El Rebrot més multitudinari dels últims anys

Centenars de joves d'arreu dels Països Catalans van assistir durant el cap de setmana a l'onzena edició de l'Aplec del Rebrot celebrat a la ciutat de Berga. Aquest any Arran ha aconseguit atraure el major nombre d'assistents dels darrers anys. L'organització s'ha mostrat molt satisfeta de l'èxit aconseguit aquest cap de setmana “tant per la qualitat de l'acte com per l'afluència que s'esperava”.

Durant aquest tercer cap de setmana de juliol, el Rebrot ha organitzat desenes d'actes de temàtiques ben diferents. Durant el dia es van dur a terme diverses xerrades, mostra de cultura popular, fira d'entitats, cercavila i d'altres activitats de caire popular. Els vespres, al recinte de concerts, el divendres va comptar amb la presència dels grups musicals Cesk Freixas, Ebri Knight i Aspencat, juntament amb els finalistes del concurs Esclat. El dissabte, va actuar Terratombats, Eina, Brams, Dr. Ring Ring i per acabar la nit, el PD Yeti i Sherpa.

El diumenge, com és habitual, es va celebrar l'Aplec del Pi de les Tres Branques que va comptar amb un acte polític organitzat per l'Esquerra Independentista davant del Pi jove, on van intervenir un membre de la nova organització Arran a la comarca de la Garrotxa, el regidor de la CUP a Argentona i un membre de la Coordinadora Obrera Sindical (COS). Les diferents organitzacions van manifestar la importància d'aquest naixement, sobretot en un context de retallades i repressió com l'actual. Després del dinar va tenir lloc l'actuació musical dels berguedans Panxocontents.

La Marxa per la Independència de l'ANC arriba al Pi de les Tres Branques

Un aple del Pi molt multitudinari gràcies a la mobilització de l'Assemblea Nacional Catalana, que també s'hi va implicar amb la participació dels Gegants d'Espinalbet, els Trabucaires de Castellar del Riu i els Castellers de Berga, acompanyats per la Cobla Pirineu.

Els actes però van començar poc després de les 10 del matí amb la marxa independentista de l'ANC des de la Font Negra fins al Pi Vell. Vianants i cotxes guarnits amb estelades van participar a una marxa que va acabar al Pi vell on es va homenatjar el poeta Jacint Verdaguer amb la lectura de “Lo Pi de les Tres Branques” i una posterior ofrena floral. L'acte polític al Pi Vell organitzat per l'ANC es va encetar amb la intervenció d'un membre d'Endavant OSAN a les Illes, que va denunciar la política lingüística genocida que practica el govern del PP a les Illes.

També va parlar la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que va protagonitzar una aplaudida arenga on va demanar la implicació de tothom per tal de poder assolir la independència. Finalment, també va prendre la paraula l'historiador Jaume Fàbrega, que va recordar quines són les arrels dels Països Catalans.

Valora
Vídeos
Presentació de l'organització juvenil Arran

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid