Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Judici
Concentració de suport als encausats de la campanya de Pórtulas

Avui s'enfronten a un judici per un delicte d'atemptat i resistència a l'autoritat i una falta de lesions

16/05/2012 Drets i Llibertats

Tres membres de l'Assemblea de Suport a Núria Pórtulas s'enfronten aquest dimecres a un judici per un delicte d'atemptat i resistència a l'autoritat i una falta de lesions.

Els fets es remunten al 2009 quan tres membres del grup de suport van realitzar una penjada de cartells i segons asseguren van ser apallissats, torturats i detinguts il·legalment. La fiscalia demana vuit mesos de presó per a dos dels encausats i un any i sis mesos de presó per a l'altre, a més de 385 euros.

Hi ha convocada una concentració de suport als tres encausats a davant de l'Audiència de Girona a partir de dos quarts de deu del matí.

Al banc dels acusats s'hi asseuran també els quatre policies acusats de tortures, detenció il·legal i lesions contra la integritat física i moral.

L'Assemblea de Suport ha interposat una denúncia contra aquests quatre agents de la policia municipal per tortures, detenció il·legal i lesions contra la integritat física i moral contra els drets individuals. Segons afirmen, "la tortura en totes les seves metodologies és la cara més fosca del seu sistema repressiu i aquesta s'intensifica segons conveniència i és silenciada pels mitjans de comunicació".

En aquest sentit, denuncia que "avui dia es continua emprant la tortura amb la finalitat de controlar, criminalitzar, silenciar i intimidar cadascuna de les persones que no volen sotremtre'es a l'ordre establert".

Durant les darreres setmanes s'han realitzat mostres de solidaritat a Girona, com les pancartes penjades al pont del tren.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid