x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
La CUP critica la deriva repressiva de Felip Puig

"Els testimonis d’apallissaments dins de les furgonetes i als carrers han estat invisibilitzats un cop més pel circ mediàtic"

09/04/2012 Drets i Llibertats
La CUP també ha reaccionat a la deriva repressiva del conseller d'Interior, Felip Puig. La formació ha donat suport als detinguts i denuncia que "els testimonis d’apallissaments dins de les furgonetes i als carrers han estat invisibilitzats un cop més pel circ mediàtic, encobridor de la impunitat repressiva exercida sobre les treballadores i treballadors".

La formació ha lamentat la "ineptitud" de la conselleria d'Interior a l’hora de garantir el lliure exercici del dret de manifestació ja que es va "curtcircuitar per la força el trànsit de centenars de milers de persones" i es van "repetir durant hores càrregues indiscriminades amb bales de goma i gasos lacrimògens en un espai urbà ocupat densament per tota mena de gent".

En aquest sentit, considera que els responsables de l’operatiu desplegat la tarda del 29 de març a Barcelona "van actuar per enèsima ocasió amb una inconsciència gravíssima" ja que s'hagués pogut produir una allau humana. A més, assenyala que les càrregues van saturar els serveis d’urgències dels Hospitals de Sant Pau, Clínic i del Mar. "L’ús de les bales de goma a curta distància i apuntant a l’alçada de la cara van provocar diverses intervencions oculars", dues de les quals han acabat amb dos ulls cecs, i dues persones més van ser operades d’urgència perquè les coces dels mossos els van rebentar la melsa.

En aquest context, la CUP considera que no qüestionar-se la pertinència del dispositiu policíac "no respon a cap principi democràtic –garantir els drets i el benestar de la majoria social–, sinó a un cinisme nauseabund". En canvi, critica, "la seva única preocupació són els milers d’euros que caldrà esmerçar a reposar contenidors i mobiliari urbà".

"Només a través de la continuïtat en la lluita podrem aturar aquest terrible procés de desestructuració social, els poders econòmics i polítics instituïts s’estan encaminant a convertit tota reivindicació popular en objectiu de repressió", afirma, i considera que "aplicar legislacions antiterroristes en situacions d’aldarulls urbans remeten directament a les diverses formes del totalitarisme i del feixisme".

La CUP exigeix la dimissió del conseller d’Interior i del director dels mossos, i l’obertura de les investigacions oportunes per part de la Fiscalia sobre les pallisses i maltractaments a centenars de persones el dia 29. A més, fa una crida als treballadors dels mitjans de comunicació "a exercir de debò la seva feina: informar. Si no és així, que pleguin. S’ha acabat de sostenir amb recursos públics enfocaments merament legitimadors i perpetuadors de la repressió i la desigualtat".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid