x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
La CUP critica la deriva repressiva de Felip Puig

"Els testimonis d’apallissaments dins de les furgonetes i als carrers han estat invisibilitzats un cop més pel circ mediàtic"

09/04/2012 Drets i Llibertats
La CUP també ha reaccionat a la deriva repressiva del conseller d'Interior, Felip Puig. La formació ha donat suport als detinguts i denuncia que "els testimonis d’apallissaments dins de les furgonetes i als carrers han estat invisibilitzats un cop més pel circ mediàtic, encobridor de la impunitat repressiva exercida sobre les treballadores i treballadors".

La formació ha lamentat la "ineptitud" de la conselleria d'Interior a l’hora de garantir el lliure exercici del dret de manifestació ja que es va "curtcircuitar per la força el trànsit de centenars de milers de persones" i es van "repetir durant hores càrregues indiscriminades amb bales de goma i gasos lacrimògens en un espai urbà ocupat densament per tota mena de gent".

En aquest sentit, considera que els responsables de l’operatiu desplegat la tarda del 29 de març a Barcelona "van actuar per enèsima ocasió amb una inconsciència gravíssima" ja que s'hagués pogut produir una allau humana. A més, assenyala que les càrregues van saturar els serveis d’urgències dels Hospitals de Sant Pau, Clínic i del Mar. "L’ús de les bales de goma a curta distància i apuntant a l’alçada de la cara van provocar diverses intervencions oculars", dues de les quals han acabat amb dos ulls cecs, i dues persones més van ser operades d’urgència perquè les coces dels mossos els van rebentar la melsa.

En aquest context, la CUP considera que no qüestionar-se la pertinència del dispositiu policíac "no respon a cap principi democràtic –garantir els drets i el benestar de la majoria social–, sinó a un cinisme nauseabund". En canvi, critica, "la seva única preocupació són els milers d’euros que caldrà esmerçar a reposar contenidors i mobiliari urbà".

"Només a través de la continuïtat en la lluita podrem aturar aquest terrible procés de desestructuració social, els poders econòmics i polítics instituïts s’estan encaminant a convertit tota reivindicació popular en objectiu de repressió", afirma, i considera que "aplicar legislacions antiterroristes en situacions d’aldarulls urbans remeten directament a les diverses formes del totalitarisme i del feixisme".

La CUP exigeix la dimissió del conseller d’Interior i del director dels mossos, i l’obertura de les investigacions oportunes per part de la Fiscalia sobre les pallisses i maltractaments a centenars de persones el dia 29. A més, fa una crida als treballadors dels mitjans de comunicació "a exercir de debò la seva feina: informar. Si no és així, que pleguin. S’ha acabat de sostenir amb recursos públics enfocaments merament legitimadors i perpetuadors de la repressió i la desigualtat".
Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid