Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitats
La PUDUP es reuneix amb el secretari d'universitats

La plataforma conclou que els motius de la mobilització continuen sent els mateixos

14/03/2012 Educació
Després de la jornada de mobilitzacions i vaga del dimecres 29 de febrer, el secretari d'universitats, Antoni Castellà, va decidir mantenir una reunió amb una delegació de la PUDUP. Durant la reunió, celebrada dilluns, es va fer un primer intercanvi d’informació sense avenços significatius, segons ha informat la plataforma.

La PUDUP critica que algunes informacions de què disposen la Secretaria i la PUDUP son contradictòries, i que per tant "cal un debat més aprofundit i monogràfic sobre cada un dels eixos de reivindicacions". La PUDUP considera que els motius de la mobilització de la comunitat universitària continuen sent els mateixos que en el darrer any, alhora que creu que obrir un debat públic sobre la política d’universitats és positiu i necessari per avançar cap a una universitat pública, de qualitat i accessible a tothom.

Durant les més de dues hores que va durar la reunió, la PUDUP va exposar i debatre els punts claus de les seves reivindicacions amb els representants de la Secretaria. Un dels aspectes tractats durant la conversa va ser el model d’universitat, que inclou la millora i increment de la transparència del finançament, així com la priorització de l’activitat acadèmica pública, el funcionament democràtic dels òrgans de govern, i el model de producció i transferència de coneixement. També es va parlar concretament de la situació dels diversos col·lectius: les polítiques d’ajustament i consolidació de personal docent i investigador, el model d’estructura docent, la situació del personal interí d’administració, els efectes de l’externalització de serveis, l’augment de taxes als estudiants, la política de beques, etc.

Entre els membres de la PUDUP s’hi trobaven representats tots els col·lectius universitaris: personal d’administració i serveis (PAS), personal docent i investigador (PDI) i estudiants. Per la banda de la Secretaria hi van assistir el secretari d’universitats, Antoni Castellà; el director d’universitats, Lluis Jofré i el secretari general del Consell Interuniversitari, Claudi Alsina.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid