Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitats
El Consell de Govern de la UAB aprova les retallades

S'han convocat protestes aquest dijous a la UAB contra l'aprovació del pla de retallades

14/03/2012 Educació
El Consell de Govern de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha aprovat aquest dimecres un pla de retallades de fins a 4 milions d'euros per aquest any que afectarà el Personal Docent i Investigador (PDI).

La direcció del centre ha donat llum verda a aquestes mesures en la reunió que s'ha celebrat aquest dimecres a la seu del Consell Interuniversitari de Catalunya, a Barcelona. El Consell de Govern ha decidit traslladar la trobada a la capital catalana després que el passat 15 de febrer la comunitat educativa impedís la celebració de la reunió al rectorat de la UAB.

El centre universitari ha informat a través d'un comunicat que el pla d'ajust de PDI per al 2012 forma part de l'execució del pressupost de la Universitat aprovat pel Consell de Govern i el Consell Social el mes de desembre passat. "Es basa en l'aplicació d'un model de distribució de recursos de professorat que té en compte les necessitats docents del Departaments per als graus EEES, la seva productivitat científica i els recursos que integren la plantilla de PDI actual", indica el text.

Segons el comunicat, l'ajust en la despesa de professorat, que suposa un estalvi d'aproximadament 4 milions, s'ha plantejat "de manera que tingui el menor impacte possible en les tasques docents i investigadores que són pròpies de la universitat". La proposta d'ajust comportarà, entre d'altres mesures, l'amortització de 70 places per jubilació de professorat. El pla inclou també la reducció de l'activitat docent de professorat associat i la no renovació d'alguns contractes d'aquesta figura, professionals i experts la principal activitat dels quals es desenvolupa fora de la Universitat.

L'ajust contempla la despesa destinada al professorat emèrit, la reducció en 50% de la retribució dels càrrecs acadèmics i les convocatòries de les llicències per anys sabàtic, mesures la finalitat de les quals és facilitar que no tot l'ajustament repercuteixi directament sobre l'estructura dels departaments.

Eleccions al rectorat el 24 de maig

El Consell de Govern ha aprovat també el calendari electoral per a l'elecció de rector o rectora de la UAB, que tindran lloc el proper 24 de maig. El termini per a la presentació de candidatures serà del 12 al 23 d'abril i la campanya electoral es desenvoluparà entre els dies 30 d'abril i el 23 de maig. Un cop finalitzada la campanya, les eleccions tindran lloc el dijous 24 de maig. En el cas que es presentin més d'una candidatura i cap d'elles aconsegueixi la majoria absoluta de vots en la primera volta, es farà una segona el dijous 31 de maig.

Aquests comicis arriben després que la fins ara rectora del centre, Ana Ripoll, decidís convocar eleccions anticipades i anunciés que no es tornaria a presentar al càrrec.

S'han repetit les protestes

Tot i el canvi d'emplaçament, el Consell de Govern no ha pogut evitar haver de celebrar-se amb protestes. Un grup d'estudiants i professors de la UAB s'han concentrat davant la seu de la Secretaria d'Universitats de la Generalitat per denunciar que la retallada comportarà l'acomiadament d'uns 300 docents.

Per aquest dijous s'ha conovcat una cercavila a la Plaça Cívica contra l'aprovació de les retallades a la una del migdia, una vercavila de PS i PDI a dos quarts de dues a Ciències i a dos quarts de quatre una protesta al rectorat amb una sorpresa final.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid