Documental
8.000 euros i 200 mecenes: Arribem a l'equador, i seguim
20/03/2012 Diari de treball
Arribem a l'equador de la campanya de recollida de finançament per fer realitat el documental sobre l'Operació Garzón havent aconseguit implicar 200 persones que han aportat un total de 8.000 euros.

Arribats a aquest punt agraïm un cop més l'esforç de tots els mecenes i totes les persones que d'una manera o altra han col·laborat amb la campanya. Gràcies a tots vosaltres, el 20è aniversari dels Jocs Olímpics que se celebrarà aquest 2012 comptarà amb totes les llums i les ombres. Perquè amb aquest documental podrem abordar també la cara més fosca de Barcelona 92.

I seguim

Hem aconseguit 8.000 euros, però queden uns dies per acabar la campanya de micromecenatge i us animem a seguir col·laborant-hi. Perquè amb el màxim de recursos podrem realitzar un documental de màxima qualitat i per tant garantir-ne també la màxima difusió. Creiem que aquest és i ha de ser l'objectiu de tots els que aspirem a aconseguir que s'expliquin tots els fets del 92. I amb un xic més d'esforç, farem que el documental arribi a tota la societat catalana i també tingui projecció internacional per treure del silenci la cara oculta de les entranyes de l'Estat.

Calen projectes que expliquin allò que el poder intenta silenciar, i per això celebrem l'èxit d'iniciatives com les del micromecenatge. Perquè les veritats incòmodes se silencien, encara. Si no, fixeu-vos amb el poc ressò que ha tingut la denúncia que han interposat nombrosos advocats de la Federació d'Advocats de l'Equador contra Baltasar Garzón per ser "còmplice de malversació de fons estatals". Com a resposta, el polèmic magistrat espanyol ha amenaçat els denunciants equatorians des de l'altra banda de l'Atlàntic.

La notícia sobre la denúncia col·lectiva de juristes equatorians contra Garzón ha estat minimitzada als mitjans de l'Estat espanyol, que en canvi han sobredimensionat i repetit (tots els mitjans han utilizat la mateixa expressió) la resposta del magistrat espanyol ara inhabilitat. Garzón i un poderós equip de premsa han intentat atenuar aquesta denúncia col·lectiva des de l'Equador reproduint l'expressió que el magistrat "troba infundada l'acusació". Llibertat.cat n'ha informat, i és que una de les raons de ser d'aquest mitjà informatiu és difondre el que els mitjans oficials del poder intenten silenciar.

Vídeo amb Marcel Dalmau i Ramon Piqué

Per continuar amb la campanya, hem fet públic un vídeo on Marcel Dalmau i Ramon Piqué, dos dels encausats el 1992, expliquen com van viure en carn pròpia la ràtzia olímpica. El vídeo, disponible a Vimeo, és un avanç del que s'abordarà al documental.
Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid