Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Conflicte laboral
Repressió sindical i laboral contra treballadors de la neteja a Girona

La CUP demana explicacions a l'Ajuntament i ha denunciat l'acomiadament d'una treballadora i la sanció de cinc més

11/01/2012 Laboral
EULEN, l'empresa que l'Ajuntament de Girona té contractada per fer el servei de neteja de diversos equipaments municipals ha expedientat cinc treballadores, n'ha acomiadat una altra i ha aplicat una reducció de més de 200 hores que afecta seriosament l'estat de neteja de molts equipaments municipals.

Per aquest motiu la CUP ha demanat explicacions a la regidora Maria Àngels Planas sobre la problemàtica que viuen algunes treballadores de l'empresa EULEN i ha denunciat l'acomiadament d'una treballadora i la sanció de cinc companyes més amb 16 dies sense feina i sou, una mesura que el portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha qualificat de "repressió sindical i laboral en tota regla".

Les treballadores en qüestió són delegades de CGT i CCOO a l'empresa i asseguren que se'ls ha expedientat com a conseqüència de la seva activitat sindical. La CUP ha demanat a l'equip de govern que intercedeixi perquè l'empresa retiri les sancions i readmeti de forma immediata la treballadora acomiadada.

D'altra banda, en les darreres setmanes l'empresa ha reduït més de 200 hores de servei als equipaments municipals. La CUP ha criticat que, a més del perjudici que ha provocat aquesta mesura a les treballadores en termes salarials, aquesta reducció està afectant seriosament la qualitat del servei. “En menys d'una setmana hem rebut diverses queixes de diversos treballadors municipals pel mal estat de neteja d'algunes instal·lacions”, ha declarat Navarro. Altre cop, la CUP ha demanat explicacions a Planas sobre aquesta reducció horària i ha reclamat que es restableixi la normalitat del servei aquesta mateixa setmana.

Aquest divendres les treballadores afectades per aquest conflicte han convocat una concentració contra la repressió sindical i laboral a EULEN a les deu del matí a la plaça del Vi. La CUP ha mostrat el seu suport a la convocatòria, que comptarà amb la presència de regidors i membres de la formació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid