Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Ocupació de la Conselleria de Sanitat a València

Tornen a registrar una petició perquè es convoqui la Taula de Negociació per tractar les noves mesures que vol aplicar el Consell

17/01/2012 Drets i Llibertats
Uns 200 delegats de les organitzacions sindicals, entre ells els de la Intersindical Valenciana, han ocupat aquest dimarts la seu de la Conselleria de Sanitat per exigir que es convoqui la Taula Sectorial de negociació, davant les mesures de "retallada" que ja està aplicant el Consell en la sanitat pública i el nou paquet de prop de 300 mesures que prepara amb l'objecte de reduir la despesa sanitària en 550 milions d'euros, alguna cosa que, segons han advertit, portarà a 40.000 persones a engrossir les llistes d'espera per a intervencions quirúrgiques al llarg de 2012.

Els delegats sindicals han aprofitat la reunió que aquest mateix matí es duia a terme entre el conseller de Sanitat, Luis Rosat, i els gerents dels departaments de salut per concretar un nou paquet de mesures d'ajust en la sanitat pública per dur a terme la seva protesta. Així poc abans de les 11.00 hores han entrat a Conselleria i han recorregut l'edifici  amb xiulets, botzines, banderes sindicals i pancartes.

Així mateix, han tornat a registrar una petició perquè es convoqui la Taula de Negociació i es tracti amb els sindicats aquestes noves mesures, unes 270 calculen, que segons denuncien portaran a una "greu deterioració" de la qualitat assistencial. Entre altres coses, han dit, "si ja hi ha 40.000 pacients en llista d'espera, ara caldrà sumar 40.000 més". Però no solament això, "ja han tocat la butxaca del personal sanitari, hi ha retallades destinades a la despesa corrent en proveïdors i subministraments, ara solament queda retallar serveis".

Això "ja ha començat, amb la reducció de personal de guàrdia en els centres de salut, amb la reducció de punts de guàrdia i ara, el seu "temor" és que aquest tipus de mesures vagin a més, ja que asseguren que Sanitat "té en ment concentrar les urgències d'algunes especialitats en alguns hospitals", de manera que no tots els hospitals van a tenir urgències de tots els especialistes. Els concentraran en àrees metropolitanes, han avançat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid