Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xile
La dictadura de Pinochet passa a ser "règim militar" als llibres de text

El Consell Nacional d'Educació de Xile va aprovar la modificació el passat 9 de desembre

06/01/2012 Internacional
El Consell Nacional d'Educació de Xile va aprovar una proposta del govern xilè per substituir dels llibres de text escolars d'ensenyament bàsic la paraula "dictadura", en referència a la d'Augusto Pinochet, per "règim militar". Un "règim militar" que va provocar més de 30.000 torturats, 2.000 execucionsd i més de 1.000 desapareguts, a més de les 700.000 persones que encara el 2004 estaven exiliades, segons l'Oficina Nacional del Retorn.

La modificació es va aprovar el 9 de desembre en una sessió extraordinària del Consell Nacional d'Educació, però no va transcendir fins dimecres, fet que va aixecar una forta polèmica entre l'esquerra.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid