Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crisi capitalista
El Pla de PalmaActiva obvia els 50.000 aturats

El pla no té en compte els col·lectius més vulnerables, que són els que pateixen més directament la crisi

18/01/2012 Laboral
El pla estratègic 2012-2015 o Pla de PalmaActiva obvia la realitat dels 50.000 treballadors desocupats que hi ha a la capital de l'illa de Mallorca. Ho ha denunciat la regidora del PSM-IniciativaVerds-Entesa Marisol Fernández, la qual considera que no es té en compte el vessant social ni les necessitats dels col·lectius més vulnerables.

La coalició critica el pla, que es va presentar aquest dimarts, perquè "no ofereix una resposta real i adaptada a la realitat social i econòmica de la ciutat en el context actual". En aquest sentit, afirma que "no és coherent amb la situació actual perquè planteja unes línies estratègiques d’actuació que no ofereixen solucions a les principals necessitats dels ciutadans de Palma". El pla s’ha fet sense la participació dels agents econòmics i socials. Una participació fonamental per recollir la realitat de la greu situació econòmic i social que patim així como per establir les actuacions prioritàries.

El grup municipal mallorquista afirma que l’anàlisi que fa la regidoria no té en compte els col·lectius més vulnerables, que són els que pateixen més directament la situació de crisi econòmica i social, ni prioritza el vessant socia.

Desmantellament dels serveis públics d'ocupació

Després d’una política de desmantellament del serveis públic d’ocupació de l’Ajuntament, amb l’acomiadament d’una seixantena de persones de l’MFOF, educadors socials i familiars, i dinamitzadors, ara el PP posa en valor els emprenedors i el sector serveis i el comerç, denuncien els mallorquistes.

La regidora Marisol Fernández assegura que el desmantellament de l’IMFOF es materialitza amb aquest pla estratègic i amb el pressupost que l’acompanya, ja que el pes específic de la informació i orientació laboral així com la partida d’inversió en Borsa de treball es redueixen fins a zero.

En aquest sentit, la regidoria presenta un pla en el qual la priorització de cara als col•lectius més vulnerables, les persones amb més dificultats, és minimitzada i redirigida a la regidoria de Benestar Social, amb la qual cosa es deixa de banda la possibilitat de trobar una sortida laboral a les famílies i les persones que viuen en el llindar de pobresa.
Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Sant Jordi era guerrer...
  6. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  7. Fora fatxes del Fossar
  8. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid