Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Territori
El futur de l'Alta Garrotxa, a debat

Actualment el futur de l'espai d'interès natural està en entredit

05/12/2011 Territori
L'assemblea de l'esquerra independentista de la Garrotxa i Maulets han organitzat un debat sobre el futur de l'Alta Garrotxa i la seva gestiò. La xerrada, que tindrà lloc dissabte que ve a Montagut, vol abordar què pot passar a l’Alta Garrotxa d’ara en endavant i si la solució passa per una declaració de Parc Natural. Així mateix, es plantejarà si el Consorci ja no té sentit en el nou context i cal buscar noves formes de gestió, si cal reforçar-lo o bé si cal seguir protegint l’Alta Garrotxa i potenciar-ne les activitats econòmiques.

Actualment, a causa dels canvis al govern, la desaparició del Departament de Medi Ambient i Habitatge i la crisi econòmica, el futur de l'espai d'interes natural està en entredit i la gestió de l’Alta Garrotxa pot fer un gir per la possible desaparició del Consorci sense que s’hagi aconseguit l’aprovació del Pla Especial.

Amb tot, els organitzadors alerten que si no es vetlla per l’Alta Garrotxa existeix el risc que es repeteixin els episodis dels anys 90, com ara el tancament de la Vall d’Hortmoier, la construcció de xalets a la Vall del Bac, el caos circulatori a Sadernes o la possibilitat de construcció de carreteres a les zones més emblemàtiques.

La jornada comptarà amb la participació d'Inès Carrillo, directora del Consorci de l’Alta Garrotxa; Josep Vilar, cap dels Agents Rurals de la Garrotxa; Kilian Sanpol, agricultor de la Cooperativa Tràmec, i Josep Vila, membre de la institució Catalana d’Història Natural. El debat el moderarà el periodista Ramon Estéban.
Valora
Vídeos
El futur de l'Alta Garrotxa
Des de l'AEIG volem obrir el debat sobre el futur de l'Alta Garrotxa. Per això proposem aquest punt de trobada i debat, obert a la participació de persones i entitats
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid