Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ponent
La CUP homenatjarà Francesc Macià a la seva població d'origen

Els historiadors Juli Cuéllar i Agustí Barrera abordaran la figura del president des del vessant històric i polític

25/11/2011 Política
Les Borges Blanques acolliran el proper 17 de desembre un homenatge [eseveniment al Facebook] a Francesc Macià en el 78è aniversari de la seva mort. Els historiadors Juli Cuéllar i Agustí Barrera participaran a l'homenatge, organitzat per la CUP de Ponent, abordant la figura del president des del vessant històric i polític. La xerrada-col·loqui començarà a les cinc de la tarda i clourà amb una actuació de la cantautora Meritxell Gené i un berenar popular.

Durant la primera meitat del segle XX i fins a l'escapçament de la dictadura franquista, les terres de Ponent van fer una aportació decisiva en el pensament i l'articulació del republicanisme catalanista, bressol ideològic de bona part de l'independentisme actual i la figura de president Francesc Macià i Llussà (1931-1933) al costat de la de Lluís Companys n'és l'exemple més il·lustratiu.

Amb tot, la CUP lamenta que no s'ha reivindicat ni reconegut suficientment el personatge. L'acte, que tindrà lloc a l'Esapi Macià de la capital de les Garrigues, vol contribuir a esmenar el que consideren un "error històric".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid