Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acte Pro-Memòria als Immolats per la llibertat de Catalunya

L’Associació Pro-Memòria als Immolats per la llibertat de Catalunya realitzarà també enguany  l’homenatge que tradicionalment es realitza  a la memòria dels 1717 homes i dones assassinats per part de l’Estat feixista comandat pel general Franco. Aquest acte es celebrarà el proper diumenge dia 16 d’octubre a les 12 hores del matí, al Fossar de la Pedrera del Cementiri de Montjuïc de Barcelona.

L’acte de memòria de les víctimes del franquisme coincideix amb la data de l’afusellament de Lluís Companys, el President de la Generalitat de Catalunya extraditat pel règim nazi i assassinat per l’exèrcit espanyol.

13/10/2011 23:33 Drets i Llibertats

 

L’Associació Pro-Memòria als Immolats per la llibertat de Catalunya recordarà els 1717 catalans assassinats per defensar la legalitat constitucional de la República. Aquestes persones assassinades, molts al Camp de la Bota de Barcelona, van ser condemnats a la pena de mort per ordre d’uns tribunals militars il·legals, sense el dret universal a defensar dels fets pels que foren jutjats.

Tal i com denuncien,  "després de més de trenta-cinc anys de la mort del dictador i criminal de guerra general Franco, autor de tots aquells crims contra la humanitat, amb la col·laboració directa i venjativa de l’Església catòlica, l’actual democràcia els hi continua negant la rehabilitació jurídica amb l’aprovació de la covarda Llei de la Memòria Històrica de l’any 2007, per les Corts Generals espanyoles a proposta del Govern espanyol".

Enguany, aquesta associació ha manifestat “sentir indignació per la manifesta manca de coratge polític i de voluntat en no voler tancar unes ferides que encara estan obertes, malgrat tenir una suposada democràcia, i que cada dia que passa són més profundes”.

 Per saber-ne més:

Als 71 anys de l’assassinat del President Lluís Companys

El nou Memorial Democràtic honorarà tant les víctimes demòcrates com les feixistes

El Govern canvia la filosofia del Memorial perquè també tingui en compte els morts franquistes  

CiU pretén reduir el Memorial Democràtic a la mínima expressió 

L'Associació Catalana d’Expresos Polítics exigeix l'anul·lació de les sentències emeses pel TOP

L'ajuntament elimina una placa franquista a Bot

CiU contrària a desmantellar el monument franquista del riu Ebre a Tortosa

La CUP Pla de l'Estany posa en marxa una campanya per demanar la retirada dels símbols franquistes

Al Principat resten gairabé vuit mil símbols franquistes

a Comissió de la Dignitat homenatja el president Companys al lloc on va ser torturat a Madrid

Memòria selectiva

La memòria històrica dels vençuts

Un documental sobre la matança de Gasteiz rep el Premi Memorial Democràtic del Festival Memorimage

La Comissió de la Dignitat denuncia el paper censurador de la Conselleria d'Interior

{youtube}APAJQcX1JlA&feature{/youtube}

{youtube}_y8tvX7045M&feature{/youtube}

{youtube}pkYkSnjbu5U&feature{/youtube} 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid