Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Requiem dolç" per la Maria Rosa Andreu d'Esplugues del Llobregat

 En el marc del Festival de Música d'Esplugues de Llobregat es portarà a terme el concert Memorial Maria Rosa Andreu (1955-2010), per part de laCamerart-Orquestra del Maresme, dirigit per Jordi Colomer. S'hi estrenarà el Réquiem Dolç, obra del seu company Marcel Casellas, en memòria de "La Mai", independentista d'Esplugues del Llobregat, que va militar durant anys al PSAN-P, a IPC i als CSPC. Aquest concert es realitzarà el dia 28 d'octubre a les 21:00h a l'Esglesia de Sta. Magdalena d'Esplugues.

"La Mai", que va morir el desembre del 2010, havia format part del nucli independentista d'Esplugues i del Baix Llobregat que a mitjans dels anys 70 van desplegar la mobilització i la resistència contra el marc constitucional i autonòmic que dibuixaven la Restauració borbònica, així com mobilitzacions en defensa de la llengua i del territori.

14/10/2011 00:00 Cultura
En Marcel Casellas va dedicar anteriorment un seguit de peces musicals a "la Mai", com els temes de piano interpretats per Conrad Sedó al LP "La Merceria". Els temes La Rosa, La Mai i El Gorro Frigi d'aquest recull mostren la dedicatòria a la Maria Rosa Andreu.
 
En un altre pla, Casellas també ha recollit la memòria històrica i sentimental d'aquest grup de primers independentistes del Baix Llobregat als seus reculls "L'Envelat Violeta" i "El Cremallera" de Núria. El tema Fox per la Toia (com també anomenaven la Maria Rosa "Mai"), inclòs a l'Envelat Violeta i a  Ball amable de l'Orquestra Galana, està dedicat també per Caselles a la seva companya. Aquests dos reculls estan ambientats en els anys de la lluita independentista més adversa i que prenen com a protagonistes els activistes de la comarca com en Fèlix Goñi "Bruc", en Julià Babià o l'Albert Ibañez "Patufet". Un nucli entre els quals també cal situar La Mai, una altra lluitadora anònima més que ens va deixar fa prop d'un any.
 
 
Per saber-ne més:
 
Maria Rosa Andreu, adéu (bloc d'en Marcel Casellas)
 

La Maria Rosa Andreu, en l'independentisme  (bloc d'en Dídac López)

Bloc CAL d'Esplugues: Sempre t'estimarem...

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid