"Requiem dolÁ" per la Maria Rosa Andreu d'Esplugues del Llobregat

 En el marc del Festival de Música d'Esplugues de Llobregat es portarà a terme el concert Memorial Maria Rosa Andreu (1955-2010), per part de laCamerart-Orquestra del Maresme, dirigit per Jordi Colomer. S'hi estrenarà el Réquiem Dolç, obra del seu company Marcel Casellas, en memòria de "La Mai", independentista d'Esplugues del Llobregat, que va militar durant anys al PSAN-P, a IPC i als CSPC. Aquest concert es realitzarà el dia 28 d'octubre a les 21:00h a l'Esglesia de Sta. Magdalena d'Esplugues.

"La Mai", que va morir el desembre del 2010, havia format part del nucli independentista d'Esplugues i del Baix Llobregat que a mitjans dels anys 70 van desplegar la mobilització i la resistència contra el marc constitucional i autonòmic que dibuixaven la Restauració borbònica, així com mobilitzacions en defensa de la llengua i del territori.

14/10/2011 00:00 Cultura
En Marcel Casellas va dedicar anteriorment un seguit de peces musicals a "la Mai", com els temes de piano interpretats per Conrad Sedó al LP "La Merceria". Els temes La Rosa, La Mai i El Gorro Frigi d'aquest recull mostren la dedicatòria a la Maria Rosa Andreu.
 
En un altre pla, Casellas també ha recollit la memòria històrica i sentimental d'aquest grup de primers independentistes del Baix Llobregat als seus reculls "L'Envelat Violeta" i "El Cremallera" de Núria. El tema Fox per la Toia (com també anomenaven la Maria Rosa "Mai"), inclòs a l'Envelat Violeta i a  Ball amable de l'Orquestra Galana, està dedicat també per Caselles a la seva companya. Aquests dos reculls estan ambientats en els anys de la lluita independentista més adversa i que prenen com a protagonistes els activistes de la comarca com en Fèlix Goñi "Bruc", en Julià Babià o l'Albert Ibañez "Patufet". Un nucli entre els quals també cal situar La Mai, una altra lluitadora anònima més que ens va deixar fa prop d'un any.
 
 
Per saber-ne més:
 
Maria Rosa Andreu, adéu (bloc d'en Marcel Casellas)
 

La Maria Rosa Andreu, en l'independentisme  (bloc d'en Dídac López)

Bloc CAL d'Esplugues: Sempre t'estimarem...