Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arriba als cinemes "Catalunya Über Alles", un film que retrata l'augment de la xenofòbia

Un polític racista en auge, un immigrant subsaharià afectat per la crisi i un empresari ric que mata un lladre albanokosovar. Aquests són els protagonistes de la pel·lícula "Catalunya Über Alles ()", que arriba als cinemes dels Països Catalans aquest 30 de setembre. 

El director, Ramon Térmens, explica en una entrevista a Vilaweb que ha volgut posar sobre la taula "alguns temes de màxima actualitat que Catalunya ha de discutir s vol emergir com un país madur", i en aquest sentit critica que no s'actuï contra les posicions feixistes d'alguns partits polítics. El film té la particularitat de ser l'obra pòstuma de l'actor recentment desaparegut Jordi Dauder.

28/09/2011 18:36 Cultura

Alguns mitjans espanyols han dit del film que "retrata una Catalunya racista" i han ironitzat sobre el fet que els personatges immigrats hi parlessin català (i no espanyol) i s'haguessin integrat a la societat catalana.

La pel·lícula, ambientada a Almacelles (Segrià), i amb la participació d'actors aficionats del poble, "tracta del perillós creixement de discursos intolerants; i és ambientat aquí, però podria ser qualsevol lloc d'Europa", explica Térmens, que considera que la crisi ha posat de manifest que encara hi ha intolerància al nostre país i que "encara s'ha de fer molta feina per integrar tothom i créixer com a poble". Els reptes del país són tan grans, explica Térmens, en un altre ordre de les coses, que "per exemple, fins i tot distribuïdores i exhibidors d'aquí han vetat el film pel sol fet de ser en català". I molts d'ells sense ni tan sols haver-lo vist.

dauder22Es dóna la circumstància que es tracta de la darrera pel·lícular que va protagonitzar l'actor Jordi Dauder, desaparegut recentment. A més, Darder, que hi va voler participar malgrat l'oposició dels metges, hi interpreta el polític feixista. A més de Dauder, el film compta amb grans noms del panorama cinematogràfic, com Joel Joan, Gonzalo Cunill, Babou Cham, Vicky Peña, Belén Fabra, Boris Ruiz i Àngels Bassas, entre d'altres.
 
El film s'estrenarà el dia 30 de setembre a força sales del Principat, als cinemes Babel i Aqua de València, als multicines Porto Pi de Palma i als cinemes Carlemany d'Andorra [consultar llistat de cinemes].
 
La immigració com a fil conductor

La trama de "Catalunya Über Alles" la componen tres històries que comparteixen personatges i un mateix espai: un poble de l'interior de Catalunya. L'època és l'actual.

La primera història tracta d'un ex presidiari que després de complir una condemna de 19 anys per violació, torna a casa per reintegrar-se. A través dels seus ulls observem la nova realitat del poble: el mercat setmanal ple d'immigrants i el discurs d'un polític que carrega contra aquesta nova realitat. Aviat totes les mirades i prejudicis cauran sobre ell.

La segona història tracta d'un immigrant subsaharià afectat per la crisi. Necessita una feina, qualsevol, per poder mantenir a la seva família. Troba l'oportunitat en una empresa del "cobrador del frac", on els seus treballadors ja no vesteixen de frac, sinó que porten el vestit típic català (faixa, espardenyes i barretina). La seva primera missió serà perseguir al polític morós que vol expulsar als immigrants del poble.

A la tercera història ens trobem amb una família adinerada que torna al seu xalet abans de temps. Un lladre d'origen albanokosovar està robant en el seu interior. L'amo de la casa i el delinqüent comencen una baralla que acaba amb la mort de l'assaltant. L'últim tret és a boca de canó. A partir d'aquest moment, l'empresari es troba al mig d'un circ mediàtic: justicier social o assassí.

 

{youtube}GeUg1yyzf7g{/youtube}

{youtube}buHBP9-MKgw{/youtube}

{youtube}gn1iBaPB1rk{/youtube}

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid