Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Països Catalans, som una nació", lema de la Diada a Tarragona

"Països Catalans, som una nació" és el lema que han escollit 32 entitats de Tarragona que s'han unit per organitzar conjuntament la Diada Nacional a la ciutat. La Coordinadora 11 de setembre ha presentat aquest dimarts en roda de premsa els actes, que ocuparan tot el matí i el migdia.

Aquest diumenge que ve, Diada Nacional, els carrers de la Part Alta de Tarragona seran espai de festa, de reunió però també de protesta, ja és que a les 12 del migdia hi ha convocada una concentració contra la sentència sobre la immersió lingüística.

06/09/2011 14:00 Política

D'aquesta manera, es volen desmarcar de les diades organitzades per les institucions ja que creuen que “el sentiment nacional ha de sortir del poble”. L'any passat els carrers de la Part Alta, sobretot la plaça de les Cols, el carrer Merceria i la plaça del Fòrum 11tgnvan omplir-se de senyeres i de símbols per commemorar la Diada reivindicant alhora el lligam nacional, cultural i lingüístic amb la resta dels Països Catalans.

Segons han explicat els organitzadors, el lema “Països Catalans, som una nació” evidencia continuïtat però amb més actes i amb més adhesions d'entitats. Concretament, si el 2010 eren 26 les plataformes, sindicats, col·lectius i associacions que participaven en l'organització, un fet que ja va sorprendre els impulsors, enguany en són 32, inclosos tots els agrupaments escoltes i la majoria de les colles castelleres. Totes elles protagonitzaran alguna o altra activitat, des de la fira d'entitats fins al dinar popular, passant pel cercavila, els parlaments o els pilars.

Com a novetats, també hi ha el nou web i l'adquisició de material de la diada a la paradeta de la Coordinadora. Aprofitant que tant la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) com el SEPC del Martí i Franquès havien de pronunciar uns parlaments en favor de la llengua catalana a l'ensenyament, i a causa de la sentència recent en contra de la immersió, des de la Coordinadora 11 de setembre s'ha convocat una concentració a les 12 del migdia a la plaça de les Cols per tal de fer sentir la veu de Tarragona.

Per saber-ne més:

Recull d'actes i mobilitzacions per commemorar l'Onze de setembre

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid