Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Recull d'actes i mobilitzacions per commemorar l'Onze de setembre

Arriba la Diada de l'11 de setembre, que commemora la caiguda de Barcelona en mans de les tropes borbòniques l'any 1714. Per aquest motiu us oferim el llistat de convocatòries de mobilitzacions, actes i cartells així com el Manifest nacional de l'Esquerra Independentista (Última actualització: 10 de setembre)

02/09/2011 01:00 Política

 

Cartell nacional de l'Esquerra Independentista - 11 de setembre de 2011 

Manifest nacional de l'Onze de Setembre de 2011

Pels drets socials i nacionals. Independència, socialisme, Països Catalans.

Un any més, l'Esquerra Independentista sortim al carrer per l'Onze de Setembre. En part per commemorar una derrota que suposà la consolidació de la dominació borbònica sobre la nostra terra. Però sobretot, per reivindicar una lluita de més de 350 anys, una lluita més viva que mai, per la llibertat dels Països Catalans.

Els estats espanyol i francès continuen negant el dret del nostre poble a decidir el nostre futur en llibertat: el dret a decidir com organitzem l'economia al servei dels interessos de la majoria i no d'una minoria poderosa; el dret a prioritzar drets que haurien de ser universals com el de l'accés a la sanitat, a l'educació, a l'habitatge i al treball; el dret de qualsevol persona, vingui d'on vingui, sigui com sigui, a viure lliurement i amb igualtat de condicions a qualsevol altre; el dret a viure en la nostra llengua al conjunt dels Països Catalans; el dret a construir una societat de persones crítiques i lliures, que desenvolupin relacions lliures lluny del patró patriarcal; el dret a relacionar-nos lliurement i solidària amb la resta de pobles del món; el nostre dret, en definitiva, a construir un futur sense ingerències ni imposicions de cap mena, en una terra sense explotats ni explotadors.

Avui, la dictadura dels mercats, la dictadura del capitalisme, és el principal obstacle que impedeix que puguem decidir el nostre futur en llibertat. És la lògica absurda i criminal d'aquest sistema econòmic la que provoca crisis com la que estem patint. La que fa que els dirigents europeus, espanyols, francesos i catalans estiguin impulsant mesures que afavoreixen els poderosos, i que van clarament en contra de la gran majoria, d'aquells i aquelles que hem de guanyar-nos la vida treballant o de qui ni tan sols té accés al treball.

No és cert que no hi ha cap alternativa. És fals que l'única sortida a la crisi sigui retallar drets socials, guanyats per la classe treballadora i les classes populars amb anys de lluita. És mentida que el deute que les administracions públiques tenen només es pugui eixugar retallant amb despesa social mentre redueixen els ingressos provinents de les aportacions dels més poderosos.

Tot aquest discurs en realitat vol amagar que s'està regalant diners, poder i possibilitats de negoci a bancs i a grans multinacionals. La factura l'hem de pagar les classes populars.

L'esquerra independentista creiem que hi ha una altra sortida a la crisi. La que passa per posar els drets de la majoria per sobre dels interessos mesquins d'uns pocs. Defensem que la independència dels Països Catalans, i la seva transformació socialista són una possibilitat real. Però només un poble organitzat pot assolir els objectius pels quals lluita o als quals aspira.

Ho hem demostrat i ho seguirem demostrant amb la nostra pràctica. Ho hem demostrat sent al carrer en totes les lluites dels darrers anys, en defensa dels interessos populars, contra les retallades de tot tipus, socials i nacionals, que han castigat les classes populars dels Països Catalans. Participant en les vagues generals que contra la reforma laboral i contra la retallada de les pensions han tingut lloc durant el darrer curs polític. Defensant el nostre teixit productiu, la nostra indústria i la nostra agricultura en contra dels tancaments d'empreses i de la política agrària comunitària. Lluitant contra els desnonaments (i en molts casos aturant-los) que castiguen els més perjudicats de l'especulació immobiliària i bancària. Defensant la sanitat pública contra els que volen tancar hospitals públics i CAPs per tal d'afavorir la privatització del sector. Defensant la unitat de la llengua i dels Països Catalans contra el tancament de mitjans de comunicació al País Valencià i a les Illes Balears i Pitiüses. Oposant-nos a la destrucció del territori producte d'un model econòmic i energètic especulatiu i depredador, que no dubta en insistir amb l'energia nuclear a la nostra terra, quan aquest any hem tingut més proves que mai que és sinònim de mort i de destrucció. Enfrontant-nos als racistes i als feixistes allà on aquests avancen amb el seu discurs d'odi i de divisió, tan funcional als interessos dels poderosos. Combatent la repressió de l'estat allà on s'ha produït, oposant-hi la solidaritat del nostre poble als lluitadors d'aquí i d'arreu. Avançant en la configuració d'una alternativa de lluita unitària per al jovent del nostre poble gràcies al procés de confluència entre la CAJEI i els Maulets. I ho hem demostrat també, presentant alternatives reals i concretes a cada vegada més pobles on, a través de la CUP, la veu de la unitat popular i de l'Esquerra Independentista té cada vegada més suport.

Ara és l'hora de continuar avançant, organitzant-nos, sortint al carrer, plantant cara i construint alternatives. Avançant en el treball unitari de l'esquerra independentista i la configuració de la Unitat Popular arreu dels Països Catalans. Aquest és el nostre compromís, i et convidem a tu també a assumir-lo.
 
Pels drets socials i nacionals. Independència, socialisme, Països Catalans.
CUP - Endavant (OSAN) - MDT - CAJEI - Maulets - COS - SEPC - Alerta Solidària
 
 

El jovent unit per una terra lliure

Països Catalans, independència, socialisme!

L'11 de setembre no commemorem una derrota, celebrem la resistència. Una resistència que ja fa més de 350 anys que manté encesa la flama dels Països Catalans contra la imposició espanyola i la francesa. I és que si ahir eren el Tractat dels Pirineus, el Decret de Nova Planta o el franquisme i la transició espanyola els qui condemnaven el nostre país a la partició i la nostra llengua, el català, a la desaparició, avui són les institucions i tribunals espanyols i francesos els qui cometen les agressions contra el nostre poble. La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que imposa el bilingüisme a les escoles catalanes, és la darrera mostra de la voluntat d'ambdós estats de fer desaparèixer un dels nostres trets diferencials. Cal sumar-hi la fèrria batalla del Partit Popular per eliminar qualsevol presència de la llengua catal

ana al País Valencià, a les Illes Balears i Pitiüses i a la Franja de Ponent, una aniquilació que el govern francès gairebé ha aconseguit ja a la Catalunya Nord. Sempre amb la complicitat dels partits espanyolistes, com són PP i PSC i regionalistes, CIU que, des de Catalunya, defensen els pactes econòmics que la burgesia catalana manté amb Espanya. Partits que, a més a més, no dubten en fer el joc a l'extrema dreta, assimilant i estenent el discurs d'odi racial cap a les persones migrades i aplanant el camí per a la presència de formacions amb un discurs ultraxenòfob i classista com Plataforma per Catalunya.

La Diada d'enguany ve, doncs, innegablement marcada per les agressions a l'autogovern i la llengua i la cultura popular, així com per la reforma laboral i de les pensions, que aboquen el jovent català a l'atur, la precarietat laboral i a un futur de misèria. De la mateixa manera, les retallades que CiU i PSOE estan aplicant sobre els serveis públics, especialment sobre la sanitat i l'educació, a més d'empitjorar absolutament la qualitat de vida de les treballadores, es "carrega" d'un sol cop de llei, drets històrics aconseguits amb anys de vagues i revoltes obreres.

Sovint, les joves no som conscients de fins a quin punt ens perjudica aquest retrocés en els drets socials, malgrat que som el fruit d'aquest sistema educatiu que ara deixen sense recursos. Doncs ja n'estem tastant les conseqüències directament: ens tanquen equipaments i casals per a joves, ens tanquen urgències, CAP's i, fins i tot, hospitals sencers, ens neguen l'avortament gratuït que contemplava la nova llei de l'avortament, ens condemnen a estudiar en barracons,... En canvi, no dubten a destinar fons públics a macroesdeveniments organitzats per l'Església Catòlica, que continua exercint el control sobre la moral

i sobre el dret al propi cos i a la llibertat d'opció sexual.

Maulets i la CAJEI entenem que l'única sortida a aquesta conjuntura és una aposta ferma i decidida per la independència, la revolució i el socialisme als Països Catalans. És per això que rebutgem fórmules interclassistes, que sota la pretesa transversalitat continuen afavorint únicament a la burgesia, les classes dominants i el capitalisme internacional. La independència que ens proposen SI i Reagrupament és una independència personalista, basada en messies salvadors, purament regionalista i merament formal, on el poder segueix en mans de les actuals classes dominants i en mans del capitalisme internacional.

Perquè creiem fermament que cada poble ha de construir el seu propi procés revolucionari en el que inevitablement caldrà que totes les forces anticapitalistes s'uneixin per fer caure l'estaca. Només amb la independència de la nostra nació podrem caminar cap a una societat sens

e classes, ni jerarquies, sense opressió per raons de gènere, ètnia o opció sexual. Una societat lliure de qualsevol tipus de dominació, explotació o opressió.

Sortim de casa, indignem-nos, organitzem-nos i construïm alternatives al carrer. Jove, uneix-te al combat! Ja n'hi ha prou de pagar el beure de les crisis del capitalisme!

Visca la Terra!

Maulets, el jovent independentista revolucionari

Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI)

onze_setembre_juvenil
 
 

11 de setembre >> Pels nostres drets socials i nacionals, Independència!

“Som una nació”, “Som escola”... som un poble que s’entesta a existir; un poble que continua aspirant a organitzar-se en una societat cohesionada, justa, lliure i democràtica, que ens permeti, a totes i a tots, realitzar-nos materialment i culturalment com a persones i viure sense complexos la nostra identitat.

Però diguem-ho clarament: som una nació ocupada, que ha hagut de resistir durant més de 350 anys les constants ofensives d’uns estats hostils a la nostra existència. I tant hi fa el vernís que aquests estats (Espanya i França) hagin utilitzat en cada moment històric: la realitat és tossuda, i ni la república francesa, ni la monarquia espanyola han estat, són, ni podran ser mai, marcs democràtics per al poble català.

Espanya és irreformable... si més no, en positiu! L’evolució de la política espanyola, de l’acció de l’aparell de l’Estat contra el nostre poble en els darrers 30 anys, les dràstiques retallades socials i la recent reforma constitucional aprovada al més pur estil de república bananera ens demostren que la seva única possible evolució no és cap altra que la involució en termes nacionals i socials, que la liquidació fins i tot d’aquesta enganyifa anomenada “estat de les autonomies”.

Fa més de 30 anys que l’independentisme denunciava la via morta que suposava l’autonomisme... i el temps ens ha donat definitivament la raó! L’esperpèntic procés de reforma estatutària, el continu espoli econòmic, les renovades agressions a la nostra llengua, la cohesió social i la identitat nacional i el foment sistemàtic de la catalanofòbia com a ideologia hegemònica a l’Estat espanyol certifiquen una sentència de claredat diàfana: No serem res sense un Estat propi!

Sense independència no hi haurà democràcia, ja que dia rere dia, els polítics espanyols continuen negant el poble català com a font de sobirania. Sense independència no hi pot haver ni polítiques socials ni sortida a la crisi, ja que el poble català és robat per partida doble (per mitjà de l’explotació i l’espoli). I sense independència serà impossible definir un model social integrador que faci de la nostra llengua una eina de cohesió i convivència.

Però un projecte de ruptura amb els estats ocupants no serà secundat mai per l’oligarquia i els seus lacais polítics (CiU, PP, PSOE) i només podrà ser protagonitzat per les classes populars, sempre que aquest projecte tingui uns continguts socials que facin albirar una millora de les condicions de vida per als sectors populars. Avui, més que mai, la lluita per les llibertats nacionals està intrínsecament lligada a la defensa d’un model de societat radicalment democràtica, també (o especialment) en el vessant econòmic.

Ara bé, per caminar amb pas ferm cap a la ruptura, cal articular un marc nacional de lluita sindical, laboral i de defensa dels drets socials, cal elaborar un programa per a la transformació del model econòmic i social i cal enfortir la Candidatura d’Unitat Popular com a referent de les classes populars i eina d’intervenció política i mobilització.

11 de setembre de 2011

 Moviment de Defensa de la Terra (MDT)

 

 

Un onze per la desobediència, un onze pel futur!

Manifest per la diada nacional de Catalunya

La diada nacional d'enguany s'esdevé en una nova conjuntura política marcada per l'erosió de la legitimitat de l'Estat i el seu ordenament jurídic. D'una banda, l'aparició a mitjans de maig del conegut com a moviment dels indignats, ha permès confluir tota una agregació de demandes subjacents a la crisi del model social i alhora aflorar un espai polític autònom disposat a impugnar els vincles constituents de l'Estat. D'altra banda la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ensorra el model català d'immersió lingüística, ha provocat una ràpida reacció de la societat catalana amb manifestes crides a la insubmissió del govern autonòmic i la comunitat educativa. S'ha obert doncs una escletxa per la rauxa, un imperi de la desobediència civil contra el comandament espanyol. L'oportunitat històrica per apuntalar les contradiccions de l'Estat i accentuar la conflictivitat social està davant nostre.
 
Les crides a la desobediència vers les sentències del Suprem espanyol han donat fruit, i ja ha penetrat a la nació catalana la idea que aquesta és l'única resposta possible davant d'un atac de tal magnitud. Alhora necessitem que la plataforma SomEscola.cat s'erigeixi en un pol contrahegemònic que aglutini tots els agents, de dins i fora de la comunitat educativa, disposats a plantar cara per la immersió lingüística. Els estudiants catalans ens organitzarem disposats a tot per tal d'aturar aquesta ofensiva contra la normalització lingüística i la cohesió social als nostres centres educatius. En aquest procés, nosaltres, els estudiants independentistes, tenim el repte de fer entendre a la nació catalana que la única garantia per salvar a mig termini el model d'immersió lingüística és l'assoliment del marc educatiu català.
 
No podem oblidar que l'ofensiva que pateix l'educació va més enllà del conflicte antagònic entre la nació catalana i l'Estat espanyol. Des de fa uns quants anys l'escola pública pateix la voraç ofensiva neoliberal que pretén destruir les institucions de benestar sorgides de la lluita dels treballadors al llarg del segle passat. En l'actual context d'economia global, la classe dominant ha concentrat el seu poder en òrgans transnacionals que harmonitzen i imposen l'agenda política de tots els Estats d'ordre liberal. Les necessitats d'una reorganització econòmica a Europa han empès una reforma global del sistema educatiu per tal d'adaptar-lo a les necessitats de flexibilitat i competitivitat que exigeix el mercat laboral. Per si fos poc, la crisi econòmica accentua l'esquinçament de la despesa pública en educació delmant greument els sectors més desfavorits. El resultat és d'una banda la segregació acadèmica dels centres d'estudi en diferents categories que reprodueixen fidedignament un model social caracteritzat per la desigualtat i l'exclusió. De l'altra, el desenvolupament i transferència del coneixement s'efectuen majoritàriament sota condicions de rendibilitat empresarial.
 
Nogensmenys les classes subalternes semblen des de la primavera disposades a presentar batalla al comandament neoliberal. L'eclosió del moviment 15-M ha qüestionat d'una banda la legitimitat democràtica de totes aquestes mesures i de l'altra la vàlua d'un establiment polític disposat a claudicar i engreixar-se les butxaques. El crit “ningú ens representa” ha desplaçat l'esquerra dòcil i el sindicalisme pactista de l'agenda mediàtica i les mobilitzacions socials; i alhora ha fet convergir tota una multitud activista en una ferma voluntat de desobediència civil cap a l'èxode popular. El desplegament d'una xarxa autoorganitzada arreu del territori permet a les forces antagòniques construir un moviment d'abast global. Els estudiants hem d'establir sinergies amb aquest moviment, fent entrar l'esperit de la indignació als centres d'estudi i acostant les reivindicacions i mobilitzacions estudiantils cap a les assemblees de barris, pobles i viles.
 
Tenim per davant un escenari on els estudiants caldrà que posem mans i mànigues per canalitzar les pràctiques desobedients en direcció a la ruptura democràtica amb l'Estat espanyol. D'altri els estudiants independentistes i revolucionaris han de fer un pas endavant i assumir el compromís amb el procés construcció nacional i sumar-se a l'eina que disposa l'Esquerra Independentista: el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, l'organització que assegura el combat estudiantil.
 
ARA MÉS QUE MAI, INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!
 
ARA MÉS QUE MAI, LA LLUITA ÉS L'ÚNIC CAMÍ!
 
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Països Catalans, setembre de 2011

 

 

ARENYS DE MAR

DISSABTE 10. 1a BAIXADA DE TORXES PER LA INDEPENDÈNCIA

  • Baixada de torxes des del monument a la Independència, a can Jalpí, fins a la placeta. Sortirem de la placeta a 2/4 de 8 del vespre o, qui ho prefereixi, a 2/4 de 9 des del monument.

DIUMENGE 11. 5a PUJADA AL MONTALT A PENJAR L'ESTELADA

  • Sortirem a les 9 del matí de la placeta. Qui ho prefereixi pot afegir-s'hi a 1/4 d'11 al Corral. Pujarem al Montalt a penjar l'estelada i, després, hi haurà esmorzar per tothom.

I, a banda d'això, et recordem que el mateix 11, a les 6 de la tarda s'inaugurarà el parc Fèlix Cucurull (http://www.arenysdemar.cat/document.php?id=23181).

 

 

 

BADALONA

Actes organitzats per dissabte 10 setembre

A la plaça Països Catalans

20.30h Actuació dels “Bastoners de Canyet”
21h Presentació de l'acte a càrrec de la periodista Cristina Pitarque
21.15h Comença el sopar popular (hi ha opció vegetariana)
22.30h Actuació de diables i castellers
23h Parlaments a càrrec de:
- Joan Pujol, membre “Comissió 11 de setembre a Badalona”
- Julià de Jòdar, escriptor badaloní
- Bakartxo Ruiz, portaveu de Bildu al parlament de Navarra
23.30h Inici de la marxa de torxes, des de la plaça Països Catalans fins a la plaça
de la Plana
A la plaça de la Plana
0h Arribada a la plaça i col·locació de l'estelada
Lectura del manifest unitari, a càrrec de la Nuole Zhu, jove badalonina
Ofrena flora
Cant dels Segadors i cloenda de l'acte

 

 

BAIX MONTSENY

'Que el poble esdevingui govern, independència!'

Enguany les tres CUP del Baix Montseny hem decidit commemorar la Diada Nacional de Catalunya amb un conjunt d'actes que tindran presència als tres municipis:

Dissabte 10 setembre
Dinar popular
14 hores, ermita del Remei de Palautordera

Marxa de torxes
22 hores, plaça Major Sant Esteve de Palautordera

Diumenge 11 setembre
Botifarrada, parlaments i actuació musical
20 hores, plaça Església de Sant Celoni

Us hi esperem a tots! 

 

 

BALAGUER

Inauguració de l'exposició Cent Anys d'Estelada, Sopar de lliurament dels premis

Moragues-Basset i Manuel Gonzàlez Alba, Cercavila amb la Colla Bastonera de Balaguer, Hissada popular d'una gran estelada des de la torre més alta del Castell Formós de Balaguer

Casal Pere III - Ateneu de Balaguer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dissabte 10 de setembre
a les 8 de la tarda
Sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer

Xerrada: Com afecten les retallades a Balaguer i als nostres drets?

Intervindran:

Un membre del SEM (Servei d'Emergències Mèdiques de Balaguer)

Josep Manel Busqueta (Economista i membre del seminari d'economia crítica Taifa)

 

 

 

 

 

 

 

BAIX LLOBREGAT

 11 setembre 2011 - Baix Llobregat
ACTES UNITARIS DE L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA

Construïm el país que volem, plantem cara a les retallades!
Països Catalans, Independència, Socialisme i Revolució

10 de setembre de 2011
20.30 Pont del Diable
MARTORELL
Homenatge als caiguts en combat + sopar popular + concert amb Trumpets of falopi, Poca Broma i Baratos

11 de setembre de 2011
SANT BOI DE LLOBREGAT
10:00 Ateneu Santboià
Ball de bastons + acte polític
12.00 Plaça del Mercat Vell
Cançó improvisada + dinar popular

Organitza:
Maulets
Endavant
SEPC
Centre Social la Vila (Martorell)
Casal el Baluard (Sant Boi)
La Guitza (Esplugues de Llobregat)
CUP Sant Joan Despí
CUP Martorell
CUP Molins de Rei
CUP Sant Boi de Llobregat

 

 

 
BANYOLES
 
Diumenge 4 de setembre: Pujada a Sant Patllari, penjada de l'estelada i pica-pica. 8.30 h Trobada a l'església de Santa Maria de Porqueres. 9 h inici de la caminada.

Dijous 8 de setembre: 20 h Xerrada a càrrer de Josep Cònsola, professor de la Universitat Comunista dels Països Catalans (UCPC) sota el títol "Els i les treballadores davant les retallades". Lloc: Espai Jove.

Dissabte 10 de setembre: Acte de celebració de la Diada Nacional. 18 h Animació infantil 20 h Acte polític 20.30 h Sopar popular (amanida, meló amb pernil o formatge, fideus a la cassola, postres, aigua, vi i ratafia. Opció vegetariana i infantil). 22h Concert amb el cantautor Jep Prades. Preu: 10 euros, infantil 6 euros. Venda de tiquets: La Taverna de Smaug, El Passeig i La Patagònia. Lloc: Plaça del Teatre.

Diumenge 11 de setembre: 11h Cantada dels Segadors a la Plaça Major. 19 h Manifestació a Girona.

Organitza: CUP juntament amb el Casal Popular i Independentista del Pla de l'Estany i el Col·lectiu la Falç del Pla de l'Estany.
 
 
 
 
 
BARCELONA 


- 10 de setembre Pl. del Comerç a Sant Andreu

20.30h | Marxa de Torxes
21.30h | Cultura Popular
22.00h | Acte Poític

- 11 de setembre

10.00h -  C. Ferran | Homenatge a Gustau Muñoz
11.30h -  Pl. Sant Jaume | Manifestació Cassolada contra les retallades
12.00h -  Fossar de les Moreres | Acte polític de les organitzacions de juvenils
13.00h -  Pg. del Born | Manifestació per la llibertat dels presos polítics
14.00h -  Pg. del Born | Dinar popular
17.00h -  Pl. Urquinaona | Manifestació de l'Esquerra Independentista
19.00h -  Passeig del Born | Acte polític de l'Esquerra Independentista

Per una Barcelona Popular i Independentista.  Per l'11 de setembre Sortim al carrer !

Organitza: Esquerra Independentista del Barcelonès

 

GRÀCIA

L’Esquerra Independentista de Gràcia organitza els actes de la Diada Nacional, aquest divendres 9 de setembre de 2011, a la plaça Revolució.

La diada d’aquest any es convoquen sota el lema “que no ens retallin la nació. Independència, Països Catalans.”

19:30h Bastoners i colles de balls tradicionals

20:30h Acte polític i actuació poètica:

21h Sopar popular: sopa freda de tomàquet i pollastre amb escamarlans. 8€.

22h Actuació musical: Assabé. I després festa

Organitzen: Endavant de Gràcia , Assemblea de Joves de Gràcia , CUP de Barcelona- nucli de Gràcia 

 

SANTS

9 de Setembre. Diada Nacional al Casal

Sopar a les 21h al Casal Independentista de Sants.

Parlaments+cantautor (Pau Alabajos)

Tiquet anticipat de venda al Casal: 12€ i 10€ per als socis i sòcies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LES CORTS

Un any més (i ja en van 4), des de l’Ateneu Popular de les Corts organitzem l’acte de commemoració de l’11 de Setembre a les Corts. Enguany, l’acte tindrà lloc el proper Divendres 9 de Setembre i comptarem amb la presència d’en Juli Cuéllar, reconegut historiador i membre de la CUP de Mataró que ens farà un repàs històric dels orígens de l’Esquerra Independentista a les 19h. Acabada la xerrada i havent sopat els tastets per l’autogestió de l’Ateneu, gaudirem de l’actuació del reconegut cantautor del Penedès Cesk Freixas (preu de l’entrada: 5 euros) en un concert que començarà cap a les 22h.

Tot plegat, es farà al Casal de Joves de les Corts (c/Dolors Masferrer 33, <M> L3 Les Corts).

Per a reservar entrades, escriviu un correu electrònic a ateneupopulardelescorts@gmail.com

Us hi esperem! 

 

 

 

 

BERGA


10 DE SETEMBRE

13:00 Castell de Berga Penjada de la pancarta en homenatge a l'Antoní Massaguer

20:00 Plaça de Sant Pere 5a Marxa de torxes per la Independència

La Marxa de torxes arriba enguany a la seva cinquena edició plenament consolidada. Recorrerà el carrer Major des de la Plaça Sant Pere fins a la Plaça Sant Joan, on culminarà amb la lectura d'un manifest. La Marxa també comptarà amb l'actuació ja habitual de la Colla Bastonera Cop de Garrot.

22:00 Al Casal Panxo Sopar popular de pa amb tomàquet i embotits. Preu: 6 euros (confirmar assistència al Casal Panxo, via Facebook o enviant un correu a info@casalpanxo.cat )



11 DE SETEMBRE

Bus del Casal Panxo a la Manifestació i concert de Barcelona. Preu: 8 euros

15:00 Sortida de la Rasa dels Molins (Terraplè)

02:00 Arribada a la Rasa dels Molins (Terraplè)

(confirmar assistència al Casal Panxo, via Facebook o enviant un correu a info@casalpanxo.cat ) 

 

BORDILS

11 de setembre

12h: Campionat d’estirada de corda i castell inflable (gratuït) i servei de bar. Tot seguit, acte polític, hissada d’estelada i cant dels Segadors

14h: Dinar popular

Organitza: Ateneu Popular La Pioixa i Cuiners/es solidaris/es

Col·labora: Maulets Llera del Ter i CUP

 

CAPÇANES

Diumenge 11 de setembre a les 12 del matí a l'estàtua del Carrasclet

 Actuació de grallers de la comarca, lectura de manifest i ofrena floral al Carrasclet.


Ho organitza: Col·lectiu Independentista del Priorat


CARDEDEU

La coordinadora de l’Esquerra Independentista del Vallès Oriental i el Baix Montseny (EI VO-BM) commemora un any més la Diada nacional de l’11 de setembre a la comarca sota el lema “Que no ens retallin la nació. Independència Països Catalans”.

Any rere any ens trobem amb les persones que simpatitzen i treballen dia a dia en l’independentisme d’esquerres en les poblacions on hi tenim presència com van ser Granollers, La Garriga o Caldes. Enguany és el torn de Cardedeu. L’acte es realitzarà el dissabte 10 de setembre a la Plaça Sant Corneli a partir de les 7 de la tarda amb mostra d’entitats, cultura popular, el cantautor Cesc Martorell, versots, jocs tradicionals i parlament de l’EI VO-BM i la CUP. Tot això fins les 9 del vespre on hi haurà sopar a càrrec de la CUP de Cardedeu. A les 11 de la nit marxa de torxes pels carrers de Cardedeu i acabarà la vetllada amb festa al Casino Popular de Cardedeu.

 

 

 

CELRÀ

11 de setembre

12h: L’Onze a les 12h. Cantada dels Segadors i vermut popular

Lloc: plaça de l’Ajuntament

Organitza: CUP

 

EL GARRAF

- Festa per la Independència i acte polític comarcal. Divendres 9 de Setembre a les 21 hores al Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú.

- Marxa de Torxes per la Independència a Sitges. Dissabte 10 de Setembre a les 22 hores amb sortida des de la Cala Balmins.

- Pujada comarcal al Montgrós a peu. Diumenge 11 de Setembre. Sortida de la marxa des de Sitges a les 9 hores des de la Plaça Catalunya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIGUERES

La CUP de Figueres organitza, un any més, actes commemoratius per la Diada a Figueres.
Diumenge 11 de setembre a la plaça de l'Ajuntament de Figueres:

- A les 11:30 actuació de JOANJO BOSK.
- A les 12.30 cantada dels Segadors i tot seguit vermut per a tothom!

Us hi esperem a tots i totes!!!

 

 

 

 

 

GIRONA

Divendres, 9 de setembre


19:30h: Xerrada “El País Valencià i les Illes: allà on la catalanitat es prohibeix”.

A càrrec de Toni Rico, historiador valencià i Tomeu Martí, coordinador d’Obra Cultural Balear

Lloc: Casa de Cultura

Organitza: CUP 


Diumenge, 11 de setembre

Plaça del Vi
12h. Cantada d'Els Segadors
12:30h. Cercavila pel Barri Vell

Plaça Catalunya
14h. Dinar popular
18h. Animació infantil "Visca la gresca"
19h. Acte polític
19:30h. MANIFESTACIÓ

21h. Música amb punxadiscos

 

Dijous 15 de setembre


19:30h: Xerrada-col·loqui sobre Damià Escuder, "Vida i memòries d'un patriota català, lluitador artista i humanista". A càrrec del pintor Lluís Bosch Martí, amb la introducció de Joan Daunis, militant independentista històric

Lloc: Casa de Cultura de Girona

Organitza: CUP Girona

 

LA BISBAL D'EMPORDÀ

 11 de setembre

12h: Vermut popular, cantada dels Segadors, penjada de l’estelada al Pont vell i balls de bastons

Organitza: Casal Independentista Estel Roig, Assemblea de Joves Independentistes del Baix Empordà

 

 

LLEIDA


- 3 de setembre a Tàrrega

19.00h | Xerrada sobre les retallades en la sanitat + mostra de cultura popular+ concert amb "Comandante Rock" a la Plaça de les Nacions sense Estat.

Organitzen: Casal Popular el Rostoll (Tàrrega), Casal Popular l'Arreu (Mollerussa) i Casal Independentista l'Ocell Negre (Lleida)

- 11 de setembre

10.30h | Ofrena floral a l'edifici del Roser
12.00h | Manifestació "Pels drets nacionals i socials, independència per als Països Catalans". Sortida des de plaça Paeria.
12.45h | Acte polític i mostra de grups de cultura popular a Av. Blondel
13.15h | Vermut i concert amb "Et farem un bombo" a Av. Blondel
14.00h | Dinar popular al carrer Sant Carles

Organitzen: Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Maulets i Assemblea de Joves de Lleida (AJL)

 

MANRESA

En motiu de la celebració de la Diada, la CUP Manresa ha preparat un acte
per al proper dissabte dia 10, just abans de la Marxa de Torxes per la
Independència. Com es va fer l'any passat, l'acte es celebrarà a la plaça
11 de setembre, a les 19:30. Després de fer l'ofrena floral, l'historiador
i professor Francesc Comas farà una breu introducció històrica als fets de
l'any 1714 a Manresa.
Un cop acabat l'acte, ens dirigirem tots i totes a la Marxa de torxes que
comença a 2/4 de 9 a Crist Rei.

 

 

MARÇÀ

Divendres 9 de setembre a les 23.30 al bar de la piscina de Marçà

Festa de fi d'estiu amb l'actuació de PD dr.Estraperlo i PD Skd.

Ho organitza: Col·lectiu Independentista del Priorat 

 

MARESME

6a pujada al Castell de Burriac

Argentona: 10h, plaça de vendre
Cabrils: 10h, plaça de l'Església

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOLINS DE REI


Dissabte 10 de setembre

19:00 - Cercavila a la Plaça de l'Ajuntament amb Kdos Teatre
19:30 - Recreació històrica del 1714 a la Plaça de l'Església amb Kdos Teatre
20:00 - VII Marxa de Torxes per la Independència per la vila, acompanyats pels Grallers de Molins de Rei
20:30 - Ofrena floral a Rafael Casanova a la Pl. del Mercat
21:00 - Continuació Marxa de Torxes fins a la Pl. de l'Església
21:30 - Sopar popular a la Pl. de l'Església
22:30 - Cançó improvisada amb Ferriol Macip, vigent Rei de les Nyacres i altres cantadors i músics de prestigi.

Sopar popular: amanida de pasta, botifarra o cansalada, postres, vi i aigua

Adults: 10€ anticipat // 13 € després
Infants: 7€ anticipat // 8€ després

Venda de tiquets anticipats fins el 9 de setembre: Forn Cardona, Estanc Margarit, Llibreria Barba i Ateneu Mulei.

Ho organitzen: Ateneu Mulei, CUP i Esquerres per Molins de Rei.

Hi col·laboren: Ajuntament de Molins de Rei, Associació Els Tres Tombs, El Fumet, Grallers de Molins de Rei, KDos Teatre, Sonitrons

 

OLOT

11 de setembre

13h: Concentració de l’Onze a les 12 Lloc: plaça Rector Ferrer

Organitza: Maulets, La Greda i Estelada 2014

 

PORQUERES

4 de setembre

10h: Pujada a Sant Patllari i penjada d’estelada Sortida de l’església de Porqueres

Organitza: Casal Popular Independentista del Pla de l’Estany, Col·lectiu La Falç del Pla de l’Estany i CUP

 

REUS

Divendres 9 de setembre a les 20.30h

Inici al Casal Despertaferro! Carrer Martí Napolità n.7 (Reus)

Organitzen AJR, Casal Despertaferro, CUP i Maulets













- 11 de setembre

15h Dinar al c/ Martí Napolità, 7 (Venda de tiquets 10€ a la Taverna Despertaferro - Places limitades

19.30h | Manifestació al Mercat Central.

Organitza: Esquerra Independentista del Camp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SABADELL

PELS DRETS SOCIALS I NACIONALS
INDEPENDÈNCIA, SOCIALISME, PAÏSOS CATALANS
actes del 10 de setembre de 2011 a Sabadell
diada del principat

20:30h davant de l'ajuntament, Marxa de torxes i acte polític.
22:00h davant de casal Independentista i Popular de Sabadell Can Capablanca (C/ Comte Jofre nº 30, al costat de l'estació dels FCG de Sabadell estació), Sopar a preus populars.

Ho organitza: Candidatura d'Unitat Popular de Sabadell i el Moviment Popular de Sabadell.

 

 

 

 

SANT CUGAT DEL VALLÈS

ARA MÉS QUE MAI...
INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME !

Divendres 9 de Setembre a partir de les 20:30 h.
Plaça del Rei (al costat del Monestir - Sant Cugat del Vallès)

20:30 h. Benvinguda, parlament i actuació dels Bastoners de Sant Cugat
21:00 h. BOTIFARRADA POPULAR
22:30 h. Parlaments de la CUP, La Guitza i l'Assemblea de Joves de Sant Cugat
23:00 h. CONCERT de RUMB al BAR (rumbeta bona des de Gràcia)
01:00 h. Fi de festa amb Música Enllaunada

Diumenge 11 de Setembre al Monument de Rafael Casanova (Plaça)
ACTE POLÍTIC I OFRENA DE LA CUP SANT CUGAT a partir de les 10 h.

 

 

 

 

 

SANT HILARI SACALM

11 de setembre

9h: Pujada de l’estelada a Sant Miquel de les Formigues, cim més alt de les Guilleries. Sortida des de la plaça Moragues

 

SANTA COLOMA DE FARNERS


4 de setembre 8h: Pujada a Roca Guillera

Sortida des del parc de Sant Salvador

Organitza: A.E.iG. Roca Guillera

 

11 de setembre

12h: Concentració per la independència, lectura de manifest i cant dels Segadors

Lloc: davant l’Ajuntament

14h: Dinar popular i música

Lloc: parc de Sant Salvador

16h: Tirada popular de bitlles catalanes

Organitza: La Sega 1640

 

SANTA PERPÈTUA DE MOGODA

10 de setembre. 22.30hParlaments i homenatges.

Organitzat per la CUP de Santa Perpètua de Mogoda i Maulets Baix Vallès i Céllecs.

Pels drets socials i nacionals: Independència i Socialisme, Països Catalans!

 

 

 

 

 

 

 

SOLSONA

17:00 Pujada de l'estelada des del Passeig Pare Claret

17:30 Xerrada: "La recuperació de la història, una qüestió d'Estat" a càrrec de Jordi Bilbeny.
Després es llegirà el manifest del Correllengua, es cantaran els Segadors i hi haurà coca i xocolata per tothom.

23:00 Concert a la Sala Polivalent amb:
ACCÉS DENEGAT (http://www.myspace.com/accesdenegat)
LES ABSENTES (http://www.myspace.com/lesabsentes)
EL BELDA I ELS BADABADOC (http://badabadoc.cat/)


Organitza: Casal Popular la Fura i Associació Casal Voliac
Col·labora: Ajuntament de Solsona
 

 

 

TARRAGONA


- 11 de setembre

10:00h | Benvinguda i esmorzar popular Coques Dolces I Salades
11.00h | Cercavila i Mostres de Cultura Popular
12.15h | Parlaments
12.35h | Aixecament de Pilars i Cant Coral
12.45h | Actuacions Musicals
14.00h | Dinar Popular

Organitza:  Coordinadora 11 de setembre de Tarragona

 

 

 

 

 

 

TÀRREGA

19h Xerrada: "Les retallades en sanitat", a càrrec del col·lectiu Dempeus per la Salut Pública.
Organitzada conjuntament amb el Casal Independentista l'Ocell Negre de Lleida i el Casal Popular l'Arreu del Pla d'Urgell.

20h Mostra de cultura popular

21h Sopar popular (10 €)
Llonganissa, cóc, amanida, postres, aigua, vi, cafè,... (+opció vegetariana)
Ja podeu comprar els tiquets del sopar al Casal!

I a continuació concert amb el Comandante Rock!

Us esperem a la plaça!

 

 

 

 

 

TORREDEMBARRA 

Dissabte 10 de setembre a les 7 del vespre

Celebració de la Vetlla de la Diada Nacional del Principat de Catalunya amb la presentació de la campanya "Som Països Catalans" i la tradicional Marxa de Torxes per la Independència /

19:00h |  Xerrada: "Aportació de Joan Fuster a la construcció nacional" , al Casal Municipal (c/Capella nº6). A càrrec de Xavier Ferré Trill, Professor de la URV i Doctor en Història i Sociologia.
21:00h | Tradicional Marxa de Torxes per la Independència. (Des de la pl. Mª Joaquim Boronat al costat del Casal fins a la pl. de la Font.).
21:30h | a Ca l'Astut, degustació de productes dels Països Catalans i concert acústic amb mostra de cantautors amb cançons dels Països Catalans. En acabar, a Ca l'Astut, sessió especial de música en català a càrrec de DJ Karkinyoli.

Ho organitza: Gaianada - Col·lectiu Independentista del Baix Gaià i Assemblea de Joves Independentista de Torredembarra
 

TORROELLA DE MONTGRÍ

4 de setembre 10h: Estelem el Montgrí Sortida de la plaça del Lledoner

Organitza: Assemblea de Joves Independentistes del Baix Empordà

 

TORTOSA

- 10 de setembre a les 20.30h al Castell de la Suda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIC

Democràcia Real: Independència i Socialisme

Dissabte 10 de setembre a 3/4 de 9 del vespre
Sota la placa de Bac de Roda
Rambla Hospital de Vic

CONCENTRACIÓ REIVINDICATIVA
OFRENA I PARLAMENTS

Dani Cornellà - Alcalde de Celrà (CUP)

Tomeu Martí - President d'Obra Cultural Balear

Zaida Torregrosa - Acció Cultural del País Valencià

Alba Cuevas - SOS Racisme

Martí Majoral - Alerta Solidària

i un militant de BILDU

Organitza: Casal Independentista Manel Viusà

 

 

Actes que organitza o participa la CUP a Vic en
motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Divendres 9 de setembre de 2011:

- Ruta històrica pel Nucli Antic de Vic. (a les 20:00 al Pont de Queralt.)

Dissabte 10 de setembre de 2011:
- Acte unitari de l’Esquerra Independentista.
(a les 19:00 davant del monument a Bach de Roda, a la Rambla Davallades de
Vic.)
- IX Marxa dels Vigatans
(Columna de Vic, a les 20:00 davant del Club Patí Vic.)

Diumenge 11 de setembre de 2011:

- A les 12:00 acte polític al Fossar de les Moreres de Barcelona.
- A les 17.00 Manifestació Independentista a la Plaça Urquinaona de Barcelona.


VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Us convidem a assistir a l'acte polític en motiu de la Diada Nacional que l'Esquerra Independentista del Penedès celebrarà el proper divendres nou de setembre a partir de les set de la tarda a la plaça Santa Maria de Vilafranca del Penedès. Durant la jornada hi haurà música, sopar popular i, una exposició de cartells i fotografies d’algunes de les activitats que els diferents col·lectius independentistes de la comarca han realitzat durant el darrer any.

Durant aquest últim any, l'Esquerra Independentista de la comarca ha treballat en diversos fronts dins del projecte d'alliberament nacional i social del nostre poble i ha intentat, com sempre, seguir sumant gent en el marc de la Unitat Popular. Al llarg de la jornada es realitzarà un balanç conjunt, i també s’explicarà a grans trets com es presenta el proper any, quins nous reptes cal encarar i, els objectius de futur del moviment i dels col·lectius socials que li són propers.

L'acte començarà al voltant de les set de la tarda, i comptarà amb la participació de la cantautora lleidatana Meritxell Gené, que actuarà a les vuit del vespre. Posteriorment, es realitzarà un acte polític, on es farà balanç dels darrers temps i també proposarem les fites per al proper any, tot just abans de sopar. Per sopar hi haurà carn a la brasa amb pa amb tomàquet, i després una mica més de música, amb els Gormandells (Folk de Vilanova i la Geltrú) per acabar l'acte al voltant de la una de la matinada.

Agrairíem que ens truquéssiu o ens féssiu arribar un mail abans del dijous per a saber aproximadament quanta gent vindreu a sopar de cada col·lectiu, recordant que el preu serà de 8 euros, amb la beguda no inclosa. Els diners del sopar aniran destinats cap a sufragar despeses de diversos casos repressius a la comarca. Hi haurà barra a preus populars durant tota la vetllada.

Esperem la vostra assistència!

 

VILASSAR DE MAR

9 de setembre
La lluita per la independència
Ateneu, 20.00 hs
Dani Cornellà, Alcalde de Celrà per La CUP


10 de setembre

Marxa de Torxes

20.30h Plaça de l'Era

22.00h Passeig Marítim (Davant de l'Ajuntament) Sardinada

Organitza: Vilassar de Mar X la independència

 

11 de setembre

Ofrena Floral al Monument de Casanova

12hs. Museu de La marina 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per saber-ne més:

"Badalona tindrà Diada nacional, digui el què digui l'alcalde"

La Diada a Sabadell cridarà a fer front a les retallades i a treballar per la independència

La CAL al Fossar de les Moreres l'11 de Setembre

L'MDT obre els actes de l'Onze a Girona amb una xerrada en defensa del marxisme

La CUP de Sant Cebrià es desmarca del "manifest l'11S" per l’oposició a penjar l’estelada

L'Assemblea Nacional Catalana crida a manifestar-se per l'estat propi

L'estelada també onejarà a l'Ajuntament de Vilanova per la Diada

Es recupera un vídeo del Fossar de les Moreres de l'any 1985

Ponent celebrarà una Diada "des de l'esquerra"

CiU s'oposa a penjar l'estelada al balcó de l'Ajuntament l'11 de Setembre

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid