Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Gràcies al Rebrot, els Països Catalans han viscut 10 anys sembrant la llavor de la revolució"

Maulets, el jovent independentista revolucionari, i el Casal Panxo de Berga han donat aquest dijous a la tarda el tret de sortida al Rebrot, l'Aplec de Joves dels Països Catalans.

Un aplec que enguany pren més rellevància que mai perquè arriba als deu anys d'existència, i en aquest sentit els organitzadors han remarcat, avui en roda de premsa, "tres assumptes d'especial relleu" com són el 10è aniversari, "la lluita contínua contra els estats opressors com l'estat espanyol i francès i la crisi financera i econòmica generalitzada a la que ens han arrossegat banquers i especuladors".

14/07/2011 19:48 Drets i Llibertats

Tant és així, que els representants de l'organització de l'aplec han afirmat que "gràcies al Rebrot els Països Catalans han viscut durant 10 anys sembrant la llavor de la revolució i la independència". D'aquesta manera, han explicat que enguany Maulets i el Casal Panxo "han tornat a unir les forces", obrint les portes a la col·laboració de la resta d'entitats juvenils del Berguedà amb l'ànim d'aconseguir "donar un caire més local a l'Aplec i que aquest arreli encara més a la comarca". 

rdprebrot2Un sopar de carmanyola i rom cremat i un concert de Rojo Cancionero y Banderas Rotas i Titot i David Rosell que tindran lloc aquesta nit precedeixen uns dies farcits d'activitats matí i tarda. Un conjunt d'activitats que, tal com van manifestar dos representants de l'organització en una entrevista a Llibertat.cat, pretén evidenciar que existeix un tipus d'oci "no consumista, participatiu i crític".
 
"Els joves hem d'engrandir i rejovenir la nostra vida col·lectiva"
 

Els representants de l'organització del Rebrot han manifestat que "els joves junts hem de tenir capacitat per resoldre problemes i assolir nous objectius per engrandir i rejovenir dia a dia la nostra vida col·lectiva, omplint-nos de noves esperances mitjançant plantejaments integradors i solidaris". D'aquesta manera, remarquen que per aconseguir-ho "hem de promoure una cultura d'il·lusió, unitat i responsabilitat que desperti en joves i grans un renovat interès pels assumptes de classes populars del nostre país" així com "afavorint el millor coneixement del que el nostre sentiment de nació i de classe representa pe a la nostra convivència i les nostres vides". 

Per contribuir-hi, Maulets organitza aquest aplec que comença avui "amb l'esperança que aquest esdevingui un espai de lluita i de formació política així com de coneixença i de diversió per tots i totes les que treballem per l'alliberament nacional i social del nostre poble". 

Per saber-ne més:

Entrevista: "Volem mostrar com un oci no consumista, participatiu i crític és possible" 

Els aplecs, una experiència arrelada al territori 

El Rebrot estrena pàgina web i presenta la programació del 10è aniversari 

El 10è Rebrot escalfa motors 

Rànquings
  1. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  2. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  6. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  7. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid