Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Albert Serrats, candidat de la CUP a Bordils

"Som l'única candidatura que presenta programa electoral, i això és molt simptomàtic"
 

La CUP de Bordils es va formar encara no fa tres mesos. Una part important de militants provenen de l'Ateneu Popular La Pioixa, però en el projecte s'hi ha afegit d'altra gent com, per exemple, dos exregidors. L'objectiu a mitjà i llarg termini és esdevenir el pal de paller de la política municipal a Bordils. La CUP es presenta amb el lema "L'alternativa és a les teves mans" amb Albert Serrats i Sau com a candidat.

16/05/2011 12:12 Entrevistes
 
La CUP de Bordils ha batut rècords perquè s'ha constituït a poques setmanes de les eleccions. Com heu portat aquest ritme frenètic?

Tot just ara fa deu setmanes que vam decidir-nos a presentar la candidatura i, certament, hem hagut de compensar aquest retard amb un treball d'allò més intens per poder presentar un projecte seriós, treballat i il·lusionador. Tanmateix, creiem que la concentració de tant d'esforç en tant poc temps ha valgut la pena, de la mateixa manera que qualsevol esforç dedicat a aconseguir la justícia social i a recuperar les llibertats nacionals mai és en va.

A Bordils fa molts anys que hi ha l'Ateneu Popular La Pioixa que manté viu el poble. Com és que ha tardat tant a formar una CUP?

actebordilsDes dels seus primers passos, l'Ateneu Popular La Pioixa (així com les altres expressions de l'esquerra independentista que han existit a nivell local) ha tingut la virtut d'estar d'allò més arrelada a Bordils. Gràcies a la feina de molta gent durant molts anys, avui l'esquerra independentista no tan sols no té un paper testimonial, sinó que és fonamental en la vertebració social de Bordils. Per això, perquè teníem clar que allò més important era la incidència social real en el poble en la lluita cap a l'alliberament, no ens podíem permetre obrir el front de lluita institucional sense garanties que aquest pas fos irreversible, i que en cap cas afectés negativament altres fronts de lluita. Aquestes dos condicionants ara es donen. Per altra banda, no vam decidir fer el pas fins que vam tenir clar que la candidatura seria un projecte amb cara i ulls, amb rigor i fonaments. No sabem treballar d'altra manera. Alhora també érem conscients que un projecte aventurer i poc seriós, socialment hauria desacreditat el projecte de l'EI durant dècades. No ens podíem permetre arriscar el bagatge polític de tants anys.

Des que vau anunciar que fèieu una CUP i que us presentàveu com està responent la gent? Hi ha garanties d'entrar a l'Ajuntament?

Ens esperàvem una resposta positiva, però la resposta popular ha superat amb escreix les nostres previsions. Nosaltres creiem que tenim moltes possiblitats de ser a l'ajuntament, i a més de ser-hi amb força. De totes maneres, el nostre projecte és a llarg termini, és a dir, no es tracta tant d'obtenir més, menys o nula representació a l'ajuntament ara, sinó d'esdevenir una alternativa real de govern d'aquí una o dues legislatures.

Des de l'actual configuració del govern municipal, cap on va Bordils?

És un llibre obert. La presència de quatre llistes i el fet de ser només nou regidors fa que sigui difícil vaticinar cap on pot anar. La presència de l'actual alcadessa dels PSC i el fet que el cap de llista de CiU torni a ser qui va ser alcalde durant vint anys, pot provocar que tot plegar esdevingui un duel personalista, o no. Pot haver-hi sorpreses.

Com s'ha desenvolupat la darrera legislatura?

foto7bordilsEs fa difícil de dir. Però tampoc volem centrar-nos gaire en aquests darrers quatre anys, volem mirar endavant. En un poble tan petit tothom sap quin pa s'hi dóna...

L'entrada de la CUP al consistori pot trencar les inèrcies immobilistes?

De ben segur que sí, però no serà senzill, són molts anys en la mateixa dinàmica i això no canvia d'un dia per l'altre. Des de la CUP no escatimarem esforços per poder canviar aquesta dinàmica.

Quines problemàtiques haurà d'afrontar el nou govern municipal?

En primer lloc, com combinar els dèficits a nivell de serveis socials amb la difícil situació econòmica, agreujada en un poble amb tan poc pes industrial com el nostre i on els ingressos municipals són escassos. D'altra banda, la secular problemàtica amb les aigües, ja sigui pels nitrats, les inundacions o la construcció pendent de la depuradora. També s'haurà d'estar molt atent a la temptació d'alguns ajuntaments veïns de permetre alguns projectes d'elevat impacte ambiental.

Per quina vessant incidirà la CUP durant la campanya?

Un defensa agosarada del territori i el medi ambient, buscar solucions al dèficit d'oferta educativa en el tram de 0 a 3 anys, anys i el foment de la participació ciutadana són els tres eixos bàsics del nostre programa, sense oblidar la resta, òbviament.

Com afronta la CUP la campanya?

En un poble petit la campanya electoral té poca incidència real. La coneixença de les persones i la seva forma de treballar són molt més determinants que quinze dies de campanya, i a Bordils tothom sap qui som, què volem i com treballem. L'únic fet remarcable d'aquesta campanya és el fet de què molt possiblement serem l'única candidatura que presentarà un programa electoral, fet gens anecdòtic i molt simptomàtic de per on aniran els trets. Nosaltres tenim l'esperança que els resultats siguin proporcionals a la feina que s'ha estat fent.Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid