Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tot a punt per a la 3a edició de "Versos Lliures" a Granollers

El proper dissabte a les 19h al Casal Popular de Granollers l'Esquerda, es donarà el tret de sortida a Versos Lliures. L’Esquerda aposta per complementar l’oferta de Granollers amb un cicle estable de poesia i de recitals en directe. Enguany, Versos Lliures arriba a la tercera edició, i l'Esquerda vol consolidar la seva proposta i acostar poetes reconeguts i de qualitat
La Jornada inaugural està pensada per encetar els Versos Lliures amb un format llunyà al del recital però que combina diferents suports on la poesia es fa present. Es donarà a conèixer la vida del poeta Gabriel Ferrater a través del documental “Metrònom Ferrater”. Després del sopar popular de tapes, Puig, cantautor i guitarra dels Nens Eutròfics, oferirà un concert en solitari.  

07/04/2011 10:58 Cultura
Finalment, i en acabar el concert, tindrà lloc un Micro Obert de Poesia amb la participació del públic, tot i que, des del Casal Popular l'Esquerda s'ha convidat a poetes del Vallès Oriental per demostrar, un any més, que la poesia és ben viva a la comarca. En les tres edicions dels Versos Lliures, la presència de poetes comarcals ha estat un de les característiques del cicle.
 
Els Versos Lliures són una mostra de la poesia exponencial en català. El conjunt de la programació és un reflex de la diversitat de generes, estils, temàtiques i posades en escena de diferents poetes d'arreu dels Països Catalans. Tot els poetes que participen als versos lliures han publicat com a mínim un llibre. La organització cerca l'equilibri entre homes i dones i també, entre el territori de parla catalana.


L'eix central dels Versos Lliures, els recitals a viva veu seran:
 
Dijous 14 abril: amb Joan Duran i Maria Cabrera
 
Dijous 28 abril: amb Roc Casagran i Anna Ballbona
 
Dijous 5 maig: amb poetes d'Edicions LaBreu: Tomàs
 
Dijous 12 maig: Jordi Nopca i Max Besora
 
Dijous 19 maig: amb poetes de La Cantàrida: Xavier Serrat, Nando Barandiariaín i Eduard Carmona
 
Tots els recitals tindran lloc al Casal Popular l'Esquerda (Enric Prat de la Riba, 31 Granollers) ia partir de 2/4 de 9 del vespre
 
Accions al carrer
D'altra banda, s'estan realitzant diferents accions al carrer, en ple centre de la ciutat, amb el doble objectiu de donar a conèixer els Versos Lliures i de treure la poesia al carrer, recuperant el seu sentit.
 
El diumenge 27 de març es va realitzar la primera acció. Una quarantena de persones ocupaven l'espai de la carretera, just davant del museu de Granollers, i van escriure amb guixos poemes i versos dels poetes que vindran el cicle d'enguany.
 
El dissabte 2 d'abril es va dur a terme la segona acció. Sis mims van aparèixer al centre de Granollers amb objectes sonors. Quan els vianants feien sonar l'objecte, un dels mims recitava un poema d'alguns dels poetes que vindran als Versos Lliures d'enguany.
 
Els Versos Lliures són una iniciativa autogestionada del Casal Popular l'Esquerda que compta amb la col·laboració de diverses entitats o establiments:
 
- Restaurant Llibreria Anònims
- Inhala
- Art Cervesers
- MailBoxes
- A4: Impressió de material de difusió
- Rètols Casals
 
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid