Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ocupació dels cinemes de la Via Laietana al finalitzar la manifestació contra les retallades socials

Unes 400 persones han ocupat els antics cinemes de Via Laietana al finalitzar la marxa, tot i que els mossos d'esquadra han carregat i intenten el desallotjament.
 
Cap a les 18h ha començat la manifestació a la plaça de Sants de Barcelona sota una pancarta on es podia llegir: ""Aturem la retallada de les pensions! Prou!, les nostres vides no són un negoci". La marxa, que aplegava unes tres mil persones, ha enfilat pel carrer de la Creu i del Consell de Cent, seguida de prop per un gran desplegament policial.

22/01/2011 22:12 Laboral

La marxa ha recorregut els carrers més cèntrics carrers de la ciutat cridant consignes contra la patronal i el govern espanyol. Els manifestants han exigit una nova vaga general per a paralitzar les retallades socials dictats per la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional i executats pel govern de Zapatero. També s'han criticat els dirigents de les centrals obreres majoritàries, Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT), per cedir una vegada més davant els interessos d’un govern espanyol “venut” al capital privat i preparar la signatura de noves retallades i mesures regressives, en referència a les negociacions que porten a terme actualment ambdós sindicats amb el govern espanyol i la patronal.

Al seu pas per la seu de "Parcs i Jardins" al carrer Tarragona, alguns manifestants han segellat les portes amb silicona com a protesta per la mantetseva trajectòria contra els treballadors.

Seguidament s’ha continuat fins a la seu del Departament de Treball, on s’ha llegit de nou un manifest i s’han realitzat pintades, igual que durant la resta del recorregut, on s’han pintat centrals bancàries, negocis immobiliaris i supermercats. Al carrer Calàbria, davant d'un Mercadona, els manifestants també s'han aturat per cridar en contra de l'empresa per les seves mesures contra els seus treballadors. 

Després d’un llarg recorregut la manifestació ha finalitzat amb l'ocupació dels cinemes com a protesta i com a seu de les mobilitzacions contra les retallades socials. Un grup d’uns 400 manifestants ha ocupat l'edifici, que es trobava en desús des de fa més de nou anys, i que ha estat rebatejat com a "Casa de la Vaga". S'ha desplegat una gran pancarta a la façana on es cridava a enfortir la mobilització social contra les mesures neoliberals que pretén imposar el Govern. Després d’aquesta acció reivindicativa, un grup de 400 persones s’ha quedat dintre de l’edifici ocupat i cap a la mitjanit els antidisturbis han entrat i els han desallotjat mentre s’estava realitzant una assemblea informativa sobre la vaga del 27 de gener per part dels sindicats convocants.

A fora la policia ha reprimit els manifestants que estaven al carrer carregant contra ells i dispersant-los. Segons afirma la CGT, l’entrada de la policia a l’edifici s’ha fet sense cap ordre judicial que donés cobertura legal al desallotjament i han anat traient a fora els manifestants de males maneres i identificant-los sense donar-los la possibilitat de sortir lliurement pel seu propi peu.

La manifestació estava convocada per les organitzacions sindicals  CO.BAS, IAC, CGT, CNT i COS i amb el suport de diversos col·lectius, entre ells el con conjunt de l'Esquerra Independentista.

{youtube}_Ylamf-liVo{/youtube}

 

Per saber-ne més:

Jornada nacional de lluita el 27 de gener i vaga general al Principat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid