Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Barcelona en contra de l'enderrocament de l'edifici protegit "La Rotonda"

El nucli del districte de Sarrià-Sant Gervasi de la CUP de Barcelona se solidaritza amb la plataforma Salvem la Rotanda i  demana que l’Ajuntament de Barcelona reconsideri la seva posició i denegui el permís d’obres a Nuñez y Navarro. La Rotonda és un dels 115 edificis de la Ruta del Modernisme de Barcelona.
 
L’ajuntament de Barcelona està a punt de concedir llicència d’obres per a la remodelació de l’edifici La Rotonda, propietat de Nuñez y Navarro. Aquesta llicència, segons la Plataforma, no respecta la normativa de Patrimoni i comporta l’enderroc d’una part de l’edifici protegit i el cobriment amb nova construcció d’una part significativa del mateix edifici.

30/01/2011 02:07 Territori

A més a més, es modifica  les seves característiques com a bé catalogat així com la total desaparició de la part annexa, de l’arquitecte Enric Sagnier. "Una actuació desmesurada que suposa la descatalogació de fet d’un edifici molt estimat i significatiu de la nostra ciutat" apunta la Plataforma.

La Plataforma “Salvem La Rotonda porta temps intentant impedir aquestes obres i ha interposat recurs contenciós–administratiu davant el TSJC. A més, van argumentar  davant l’ajuntament que la llicència d’obres atorga "un major aprofitament urbanístic a Nuñez y Navarro del que li correspon segons la llei, i que el plànol topogràfic aportat està burdament falsejat".

La Rotonda era l'antic Hotel Metropolitan, un edifici modernista que l’arquitecte Adolf Ruiz i Casamitjana va projectar per Salvador Andreu, iniciant-se les obres l’any 1906 i van finalitzar el 1918. De forma immediata va ser ampliat per l’arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia. Es un dels 115 edificis de la Ruta del Modernisme de Barcelona.

Actualment hi ha un pla urbanístic, promogut per la iniciativa privada i que ja ha estat aprovat per l’Ajuntament de Barcelona, que preveu l’enderrocament del 80% de l’edifici de La Rotonda, modificant radicalment el volum original.

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid