Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El propietari de la llibreria Europa ingressa a presó amb una pena rebaixada

Aquest dijous el propietari de la llibreria Europa, Pedro Varela, ingressarà finalment a la presó per haver comès un delicte de difusió d'idees genocides a través del seu establiment.

El passat mes de març un jutjat penal va condemnar el propietari de la llibreria Europa a dos anys i nou mesos de presó i a 2.880 euros de multa per difusió d'idees genocides i un delicte contra els drets fonalmentals. Amb tot, finalment només haurà de complir una pena d'un any i tres mesos rebaixada per l'Audiència de Barcelona. Varela havia demanat una nova rebaixa però aquesta sí que se li va denegar.

08/12/2010 19:47 Drets i Llibertats

Aquest no és l'únic tracte de favor que ha rebut Varela, ja que mai se li ha obligat a lliurar el passaport ni a presentar-se setmanalment al jutjat com demanaven les acusacions. La segona rebaixa no se li va concedir perquè Varela ja tenia una altra sentència de set mesos de presó datada de l'any 2008.

La rebaixa de dos i anys i nou mesos a un any i tres mesos se li ha aplicat perquè se li ha retirat el delicte de discriminació per ideologia, raça i orientació sexual. Només se li ha mantingut el càstig per difusió d'idees genocides, és a dir que finalment només se li ha tingut en compte l'enaltiment del genocidi nazi contra el poble jueu.

Per saber-ne més:

Condemnen l'amo de la llibreria Europa a dos anys i nou mesos de presó 

 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid