Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un centenar de professor(e)s diuen "prou" a la criminalització dels moviments socials

Un centenar de professors i professores de les universitats catalanes han signat un manifest que condemna la 'criminalització' que segons asseguren han patit els moviments socials per part dels mitjans de comunicació i dels responsables polítics d'ençà de la vaga general.

Sota el títol de 'Diguem prou a la criminalització dels moviments socials!', els sotasignants asseguren que 's'ignora, s'amaga, es desinforma i mai es dialoga amb el ventall de propostes i alternatives' que ofereixen els qui lluiten 'per transformar i donar noves opcions de vida en societat'. En aquest sentit, demanen que s'aturi 'la invenció mediàtica que etiqueta d'antisistema els moviments socials'.

08/10/2010 22:02 Drets i Llibertats

100 professors i professores catalanes consideren que 'focalitzar en certs episodis violents, sense ni tan sols escoltar la contesta i la veu dels moviments socials a qui s'ataca és directament criminalitzar-los' i en aquest sentit lamenta que s'utilitzi el teixit popular per 'construir el cap de turc i desviar l'atenció ciutadana dels conflictes reals en els què estem immersos més que mai a la nostra societat', com ara l'atur, la pobresa, l'exclusió social, la desigualtat i les retallades socials.

En aquest sentit, lamenten 'l'afebliment de les reivindicacions del moviment obrer organitzat' i que no s'abordin problemàtiques com el racisme i la xenofòbia, la corrupció política, la violència contra les dones, 'la duresa i la severitat del control penal contra els més vulnerables', així com l'índex creixent d'empresonaments.

Pels docents, l''espiral de violència estructural' va en augment i afirmen que 'una societat vertaderament democràtica, que ha de respectar plenament el dret a dissentir i a discrepar, no s'ho pot permetre'.

És per això que diuen 'prou' i advoquen per 'una societat d'acollida i d'aixopluc a la diversitat de tota mena, a la diferència de color, de sexe, d'opinió i també de revolta'. Per altra banda, demanen que s'aturi 'la invenció mediàtica que etiqueta d'antisistema els moviments socials', ja que aquests 'es revolten, lluiten i proposen que un altre món és possible', assenyalen.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid