Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El col.lectiu "Jo no t'espero" prepara el rebuig al Papa Benet XVI

 El col.lectiu "Jo no t'espero" ha convocat una concentració de rebuig al màxim responsable de la institució catòlica, que visitarà Barcelona durant el mes de novembre. Exposen que davant la visita a Barcelona del màxim responsable de l’Església catòlica, volen fer pública la defensa de la laïcitat i un conjunt de valors que comprenen la llibertat de consciència, l’autonomia de l’individu, la separació entre l’Estat i les esglésies de qualsevol signe, i la recerca de la justícia i del bé comú de tota la ciutadania. Mitjançant un manifest exposen que la laïcitat és el marc de relació que permet als éssers humans viure en una societat més justa basada en el respecte i la convivència pacífica, per la qual cosa constitueix un dels principis fonamentals de totes les societats democràtiques modernes.

14/10/2010 23:56 Drets i Llibertats

Donen suport a aquesta iniciativa més de 25 grups, partits polítics i ateneus, entre els quals Maulets, CCOO de Catalunya, Ca La Dona-Xarxa Feminista o el Moviment Laic i Progressista.

Ara per ara només han convocat una concentració dijous 4 de novembre, a les 19 h, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. Però ja compten amb un formulari d'adhesions individuals i de col.lectius. D'altra banda, compta amb una secció de Materials des d'on es poden descarregar adhesius, cartells, baners i imatges per organitzar i dinamitar el rebuig envers la visita de Benet XVI a Barcelona.

 

MANIFEST -Per un Estat laic!-

Davant la visita a Barcelona, d’aquí a uns dies, del màxim responsable de l’Església catòlica, volem fer pública la nostra aposta en defensa de la laïcitat, un conjunt de valors que comprèn la llibertat de consciència, l’autonomia de l’individu, la separació entre l’Estat i les esglésies de qualsevol signe, i la recerca de la justícia i del bé comú de tota la ciutadania. La laïcitat és un marc de relació que permet als éssers humans viure en una societat més justa basada en el respecte i la convivència pacífica, per la qual cosa constitueix un dels principis fonamentals de totes les societats democràtiques modernes.

 Malgrat això, alguns d’aquests valors són encara una utopia al nostre país perquè hi perviuen privilegis antidemocràtics que afavoreixen a uns més que a altres, que promouen algunes creences determinades per sobre de l’interès general. Aquest fet resulta especialment preocupant si tenim en compte que aquestes idees, a més de conformar el món particular de cadascú, participen de forma activa i decidida en el debat polític per definir el model de societat que volem per a tots, de manera que aquest mateix debat es perverteix perquè algunes organitzacions disposen d’un poder considerable gràcies als avantatges il·legítimes que obtenen de la seva relació privilegiada amb l’Estat.

Moltes lleis del nostre ordenament jurídic estan pensades per afavorir la religió i les confessions religioses, però n’hi ha una en particular, o per dir-ho amb més propietat un conjunt de lleis, que estan específicament dissenyades per afavorir l’Església catòlica. Els Acords entre l’Estat Espanyol i la Santa Seu de 1976 i 1979, l’anomenat Concordat, pactats a les acaballes d’un règim franquista agonitzant amb l’Estat Vaticà, absolutista i clerical, es van fer exclusivament per blindar els privilegis de l’Església catòlica i evitar que aquesta dificultés la transició política a la democràcia.

Aquests pactes de caràcter internacional són ara una rèmora del passat que cal superar, perquè encara avui en dia condicionen les llibertats i la salut democràtica del nostre país, serveixen entre d’altres coses per justificar el finançament de creences privades, per promoure l’adoctrinament ideològic als centres escolars, que haurien de ser laics, per encobrir delinqüents acusats de pederàstia i, enmig d’una crisi salvatge que colpeja les famílies dels nostres treballadors i treballadores, per pagar despeses sumptuoses com les que comportarà la visita del cap suprem dels catòlics al nostre país.

Aquests privilegis s’han d’acabar ja. És hora de revertir aquesta situació antidemocràtica i demanar amb veu alta i ferma la fi d’aquesta injustícia. Per això exigim:

 • Que les creences religioses deixin de ser finançades amb diners públics.
 • Que es suprimeixi l’assignació tributària a l’Església catòlica a través de l’IRPF.
 • Que les escoles deixin de ser utilitzades com a plataformes d’apostolat.
 • Que les religions deixin d’imposar els seus prejudicis morals a tota la societat.
 • Que els clergues pederastes i els seus encobridors siguin portats davant la justícia.
 • Que els infants siguin protegits de la superstició i la irracionalitat.
 • Que l’Estat deixi de promoure la caritat a costa de la justícia social.
 • Que els actes i llocs públics deixin d’estar presidits per símbols religiosos.
 • Que els representants públics deixin d’afavorir les confessions religioses.
 • Que es respecti el dret de tothom a viure segons la seva condició sexual.
 • Que es reconegui el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos.
 • Que l’apostasia sigui un dret reconegut per la llei.

Per la derogació dels acords entre l’Estat Espanyol i la Santa Seu!

Per la separació entre l’Estat i l’Església!

Per un Estat laic!

 

Concentració dijous 4 de novembre, a les 19 h, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid