Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Amenaces i identificacions a València per una concentració contra la brutalitat policial

Desenes de persones es van concentrar ahir dijous a les portes de la delegació del govern espanyol del carrer Colom de València amb l'objectiu de denunciar la brutal repressió viscuda el passat 29 de setembre, dia de la vaga general.

Segons informa Alerta Solidària, la concentració, organitzada per l'assemblea d'estudiants, va estar envoltada en tot moment d'un fort dispositiu policial (amb més d'una vintena de policies antiavalots) que intentà en tot moment dissoldre l'acte i prohibir la lectura del manifest, el desplegament de pancartes o el repartiment de pamflets que parlaren de la repressió policial.

08/10/2010 21:54 Drets i Llibertats
Segons Alerta, no van dubtar en amenaçar amb multes econòmiques i cada cop s'anaren acostant més cap a la gent que hi havia concentrada. Finalment, cap a les 20:00 h, una portaveu va poder llegir el manifest, això sí, envoltada de policies que intentaren encerclar-la, mentre molta de la gent concentrada la va rodejar per tal de defendre-la de l'assetjament policial. Després de llegir el manifest, es va desconvocar la concentració, moment en què la policia aprofità per identificar a una desena de concentrades.
 
Per l'organització antirepressiva, "l'actuació policial ha fet evident el grau de repressió que s'està vivint a València i al País Valencià durant aquestos dies". Les circumstàncies derivades de la vaga general, amb una quantitat ingent de persones ferides, lesionades, detingudes i identificades, "fan que la policia es prenga moltes molèsties per tal d'invisibilitzar les crítiques i les denúncies per la violència i agressivitat gratuïta que utilitzaren", assegura.
 
El col·lectiu d'estudiants fou un dels més perjudicats i represaliats durant la jornada del 29 de setembre, especialment a la ciutat de València, on hi hagueren dos detinguts, molts identificats i diverses desenes d'agredits i lesionats.
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid