Al Principat resten gairabé vuit mil símbols franquistes

Ara fa dos anys, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI), van recollir en un  inventari més de tres-cents símbols franquistes o feixistes arreu del país, on destacava València, com a una de les ciutats més afectades per aquesta realitat. El conjunt de l'Esquerra Independentista ha estat molt sensible en denunciar-ho, ja que és un dels seus eixos prioritaris.
Actualment encarar existeixen uns 7.700 símbols franquistes al Principat, segons l'inventari elaborat pel Memorials Democràtic. Només a la ciutat de Barcelona ja n'hi ha 4.000, la majoria dels quals són les plaques del Ministeri d'Habitatge i de Treball amb el jou i les fletxes que el Règim col·locava a les façanes dels edificis. A aquestes plaques, a més, cal sumar-hi les 3.647 mostres de simbologia franquista, com ara rètols de carrers i places, monuments, creus o gravats.

02/10/2010 01:27 Drets i Llibertats

A l'àrea metropolitana de Barcelona, les Terres de l'Ebre i a les ciutats més importnats són les zones que acumulen més simbologia de la dictadura. L'objectiu del govern  és, després d'haver-ne fet l'inventari, eliminar-los o fer “pedagogia democràtica” del seu significat.

Des de la plaça de Sant Jaume de Barcelona també s'ha ofert a les comunitats de veïns amb plaques de la Falange a la seva façana a retirar-los la placa de forma gratuïta. L'elaboració del cens es pot consultar, juntament amb un mapa virtual, a la pàgina web de Memorial Democràtic.

Per saber-ne més:

Quatre manifestacions simultànies congestionen aquest dissabte la plaça de Sant Jaume. La Malla

La coordinadora de jovesindependentistes localitza més de 300 símbols franquistes a Catalunya. La Malla/EFE

Catalunya té encara més de 300 símbols franquistes. Avui 

La CAJEI presenta un inventari amb més de 320 símbols franquistes. Vilaweb 

Suberversió a la llibertat. Campanya 

València, l'indret del país amb més símbols franquistes

La CAJEI retirarà del paisatge català més de 300 símbols feixistes. Llibertat.cat 

Seguiment de la campanya a la web de la CAJEI