Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatgen Avel·lí Artís-Gener "Tísner" amb motiu del desè aniversari de la seva mort

L'organització cultural Desperta! ha preparat un seguit d'actes per homenatjar la figura d'Avel·lí Artís-Gener, Tísner, als deu anys de la seva mort.

Tísner és un personatge singular dintre del panorama cultural català del segle XX. És interessant des del punt de vista cultural, polític i humà. Independentista i militant comunista i antifeixista des de jove, va passar gairebé 30 anys de la seva vida exiliat a Mèxic. Personatge divertidíssim, la seva vida és un cúmul d'anècdotes que va recollir en els seus volums de memòries, "Viure i veure", segurament la seva millor aportació a la literatura i una obra mestra dintre del gènere.

27/09/2010 22:55 Cultura

Va fer tota mena de feines, majoritàriament lligades al món de la cultura: dibuixant i caricaturista, escriptor, traductor, periodista, publicista, escenògraf de teatre, cinema i televisió, pintor, etc. Va ser un dels primers a fer mots encreuats en català i és considerat un mestre per tota la gent que s'hi dedica actualment.

Programa d'actes:

- Divendres 1 d'octubre, a les 20h, inauguració de les jornades d'homenatge i de l'exposició commemorativa. En aquesta exposició es mostra, a través de llibres, cartells i plafons informatius, la trajectòria vital i professional de Tísner.

- Divendres 15 d'octubre, a les 19:30h, xerrada sobre Tísner, amb la participació de dos dels seus fills i de Sílvia Mas, que li dedicà la seva tesi doctoral. Amb aquests convidats d'excepció, la sessió permetrà conèixer l'autor de "Paraules d'Opòton el Vell" des del vessant més familiar a l'estrictament literari.

- Dissabte 16 d'octubre, a partir de les 16h, torneig de Scrabble. Tísner, gran aficionat a jugar amb les paraules, va ser l'introductor d'aquest joc al nostre país. El torneig és obert a tothom; les inscripcions poden fer-se a través de l'adreça despertavilanova@gmail.com o personalment a l'Ateneu Vilanoví. La data límit és el 15 d'octubre a les 10 de la nit (places limitades).

- Dissabte 30 d'octubre, a les 20h, espectacle basat en textos de Tísner, amb la col·laboració de l'actor vilanoví Xavier Capdet. És una de les poques ocasions en què els textos de Tísner pugen a l'escenari.Tots els actes se celebraran a l'Ateneu Vilanoví (plaça Llarga 19, baixos). La informació completa sobre aquest conjunt d'actes d'homenatge, així com les bases i el reglament del torneig, es pot trobar al web de Desperta!.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid