x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatgen Avel·lí Artís-Gener "Tísner" amb motiu del desè aniversari de la seva mort

L'organització cultural Desperta! ha preparat un seguit d'actes per homenatjar la figura d'Avel·lí Artís-Gener, Tísner, als deu anys de la seva mort.

Tísner és un personatge singular dintre del panorama cultural català del segle XX. És interessant des del punt de vista cultural, polític i humà. Independentista i militant comunista i antifeixista des de jove, va passar gairebé 30 anys de la seva vida exiliat a Mèxic. Personatge divertidíssim, la seva vida és un cúmul d'anècdotes que va recollir en els seus volums de memòries, "Viure i veure", segurament la seva millor aportació a la literatura i una obra mestra dintre del gènere.

27/09/2010 22:55 Cultura

Va fer tota mena de feines, majoritàriament lligades al món de la cultura: dibuixant i caricaturista, escriptor, traductor, periodista, publicista, escenògraf de teatre, cinema i televisió, pintor, etc. Va ser un dels primers a fer mots encreuats en català i és considerat un mestre per tota la gent que s'hi dedica actualment.

Programa d'actes:

- Divendres 1 d'octubre, a les 20h, inauguració de les jornades d'homenatge i de l'exposició commemorativa. En aquesta exposició es mostra, a través de llibres, cartells i plafons informatius, la trajectòria vital i professional de Tísner.

- Divendres 15 d'octubre, a les 19:30h, xerrada sobre Tísner, amb la participació de dos dels seus fills i de Sílvia Mas, que li dedicà la seva tesi doctoral. Amb aquests convidats d'excepció, la sessió permetrà conèixer l'autor de "Paraules d'Opòton el Vell" des del vessant més familiar a l'estrictament literari.

- Dissabte 16 d'octubre, a partir de les 16h, torneig de Scrabble. Tísner, gran aficionat a jugar amb les paraules, va ser l'introductor d'aquest joc al nostre país. El torneig és obert a tothom; les inscripcions poden fer-se a través de l'adreça despertavilanova@gmail.com o personalment a l'Ateneu Vilanoví. La data límit és el 15 d'octubre a les 10 de la nit (places limitades).

- Dissabte 30 d'octubre, a les 20h, espectacle basat en textos de Tísner, amb la col·laboració de l'actor vilanoví Xavier Capdet. És una de les poques ocasions en què els textos de Tísner pugen a l'escenari.Tots els actes se celebraran a l'Ateneu Vilanoví (plaça Llarga 19, baixos). La informació completa sobre aquest conjunt d'actes d'homenatge, així com les bases i el reglament del torneig, es pot trobar al web de Desperta!.

Rànquings
  1. 313 anys després la monarquia borbònica torna a reprimir el color groc per Sant Jordi
  2. El vídeo "Es tanzt ein Bi Ba Butzemann" (Viva Puigdemont) rep més de 200.000 visites en 24 hores
  3. La CUP inicia una recollida de signatures contra el nomenament de Santi Vila com a director general d’Aigües de Banyoles
  4. Abans es trencarà Catalunya?
  5. La por ha canviat de bàndol i Catalunya se'n va... a poc a poc, però se'n va
  6. Banc Sabadell finança un fabricant de bombes de dispersió, tot i estar legalment prohibit a l’Estat espanyol
  7. Viena es solidaritza amb Catalunya
  8. Tothom a la mani del 15A #LlibertatPresosPolítics
  9. Reflexions en la Diada del 25 d'Abril
  10. Il·legalitzar Catalunya
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid