Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Poblenou acull la primera ruta "crítica" a través de la història perduda del barri

Una quarantena de persones van recórrer el passat diumenge 12 de setembre el barri barceloní de Poblenou per prendre el pols a alguns dels indrets agredits per la violència urbanística, en els àmbits de l’habitatge, el treball, el patrimoni històric i els equipaments.

La ruta va estar marcada pel seu caràcter obert i participatiu de totes les assistents, per tal de recuperar la memòria col·lectiva i reconstruir la història perduda del barri entre tots els assistents, així com assenyalar aquells nous úsos no dirigits a les necessitats ni interessos del veïnat.

21/09/2010 12:42 Territori

Deu anys després de la presentació del Pla22@, amb la seva consegüent transformació del Poblenou, i immersos en una crisi global del sistema capitalista, l’Assemblea de Joves del Poblenou (AJP-CAJEI) i l’assemblea d’Endavant-OSAN del Poblenou pretenien mostrar i evidenciar algunes de les realitats que componen el barri.

A data de 2010, quan el sistema capitalista entra en crisi, el seu model d’urbanització global i, en concret, les reformes urbanístiques planificades al Poblenou, deixen les necessitats socials de les poblenovines descobertes. És en aquest context quan progressivament es produeixen greus desigualtats pel que fa: a l’accés a l’habitatge; a una remuneració econòmica mitjançant un lloc de trebal; a la posibilitat de cobrir les necessitats bàsiques; i a l’accés a equipaments dirigits a cobrir les necessitats socials del veïnat. De la mateixa manera, tal i com s’ha anat transformant el Poblenou, s’ha produit la destrucció d’un teixit social i associatiu, i d’un sentiment identitari, que ha debilitat, si no eliminat, aquells vincles comunitaris de solidaritat i fraternitat veïnal, difícils de veure, actualment, al barri.

Aquí es detalla el contingut del recorregut.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid