Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La revolta municipalista s'escampa arreu

Dilluns al matí va començar l'Ajuntament de Port de la Selva que es declarava "moralment exclosos" de la Constitució", després van continuar Vilafranca del Penedès i Montesquiu. I ara s'han sumat Sant Pere de Torelló, Tarrès, Vic i possiblement n'hi hauran més.
Paral·lament, Jaume Perarnau i Llorens, Alcalde de Calders, al Bages, per Candidatura Democràtica de Calders, ERC-AM va escriure una carta al delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel. Una missiva on argumenta que la sentència de l'Estatut "l'allibera" de la "promesa de fidelitat a aquell Estatut, Constitució Espanyola i al Rei d'Espanya".

08/07/2010 01:42 Política

Més tard cinc alcaldes de pobles del Bages se sumaven al de Calders, ens referim a Santpedor, Monistrol de Montserrat, L'Estany, Sant Feliu Sasserra i Santa Maria d'Oló. 

Aquest dimecres Vic ha esdevingut la segona capital de comarca i sisè municipi del Principat que afirma sentir-se “moralment exclòs” de la Constitució espanyola. El pronunciament ha comptat amb el suport de CiU, ERC, la CUP i ICV. El PSC s'hi ha abstingut i la ultradretana Plataforma per Catalunya hi ha votat en contra.

Està previst que també facin aquest pas simbòlic el Consell Comarcal de les Garrigues i l'Ajuntament de Vilamaniscle (Alt Empordà). Al Pla de l'Estany, la plataforma del Pla de l'Estany per a l'Autodeterminació ha fet arribar als 11 municipis de la comarca una moció per tal que els ajuntaments l'aprovin i es declarin 'moralment exclosos de l'àmbit de la Constitució Espanyola'. Seguint l'exemple iniciat dilluns pel Port de la Selva (Alt Empordà), aquesta plataforma proposa als consistoris que convoquin plens extraordinaris durant la setmana vinent per tal d'aprovar aquest text, segons informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN)

Alliberats de la "promesa de fidelitat a aquell Estatut, Constitució Espanyola i al Rei d'Espanya"

Ahir al matí, Nació Digital informava que l'alcalde de Calders, al Bages, havia escrt una carta al delegat del govern espanyol per comunicar-li que "quedava alliberat de la promesa de la fidelitat al Rei i la Constitució".

Segons la carta, a la que havia tingut accés Nació Digital, a criteri de Perarnau, per prendre possessió de l'alcaldia va prometre "fidelitat  i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’estat i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya". Ara l'alcalde argüeix que la llei per la qual va prometre ja "no existeix" a causa de la retallada "partidista" del Tribunal Constitucional, i per tant queda exhonerat de la promesa.

A la tarda, Manresainfo.cat donava a conèixer que cinc alcaldes més d'ERC també es declaraven "alliberats de la fidelitat al Rei i la Constitució". Es tractava dels alcaldes dels municipis de Santpedor, Monistrol de Montserrat, L'Estany, Sant Feliu Sasserra i Santa Maria d'Oló.

Divendres, els cinc acaldes faran públi en una roda de premsa  que seguiran les passes de l'alcalde de Calders a l'hora d'escriure a Joan Rangel en els mateixos extrems que ell. Entre els arguments que exposava Perarnau en la seva carta per a sentir-se "alliberat" de la fidelitat a l'Estatut estava que l'Estatut sobre el que ell havia promès fidelitat –per imperatiu legal- era el que s'havia aprovat en el Parlament de Catalunya, ratificat en les Corts espanyoles i referendat pel poble català, i que després de la retallada de la sentència del Tribunal Constitucional, l'Estatut que n'havia resultat no era pel que ell havia pres el compromís.

Tot plegat arriba quan a tot el país s'estan aprovant mocions als ajuntament per declarar-se "moralment exclosos de la constitució" i que s'aniran presentant a molts municipis del Bages, inclosa Manresa, i la mateixa setmana que Catalunya es manifestarà contra la intromissió del Tribunal Constitucional i per dir que "Som una nació. Nosaltres decidim".

Per saber-ne més:

La CUP de Girona presenta una moció per declarar la ciutat "moralment alliberada de la Constitució"

El municipi de Montesquiu també es declara moralment exclòs de l’àmbit de la constitució espanyola 

Port de la Selva i Vilafranca del Penedès es declaren moralment exclosos de la constitució espanyola 

 

 

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid