Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Esports, formació i música a la II Trobada de Col·lectius Socials de La Costera

El passat cap de setmana va tenir lloc a Xàtiva la IIa Trobada de Col·lectius Socials de La Costera, organitzada per les Assemblees de Joves de La Costera.

 

Les Assemblees de Joves de La Costera, l’Escarot i Cremats, valoren positivament el transcurs d’aquesta II Trobada, perquè han aconseguit combinar l’esport, l’oci, el debat i la formació i mostrar doncs, que són tots els mitjans els que hem d’utilitzar per a avançar cap a una comarca viva, justa socialment i viable ecològicament.

30/07/2010 01:59 Territori

Les activitats van començar al matí amb el minitorneig de futbet contra el Macroabocador, que va agrupar equips de joves que durant tot el matí van poder clavar gols mostrant el seu rebuig a la construcció de l’abocador.

img_3524-6L’economista Elena Idoate, del seminari d’economia crítica Taifa. UnaJa a la vesprada, i a la plaça del Raval, va arribar el plat fort d’aquesta II Trobada: la xerrada sobre la Reforma Laboral a càrrec de quarantena de persones vam gaudir de la seua exposició, en la qual va contextualitzar la reforma laboral actual dins dels canvis en les estructures industrials dels darrers 40 anys (flexibilització i descentralització de la producció), va fer un repàs per les reformes laborals del darrers 30 anys a l’Estat espanyol i per últim va explicar els eixos principals d’aquesta nova reforma laboral, que segons va afirmar lluny de servir per a crear seguretat i estabilitat laboral, farà augmentar la temporalitat, la inestabilitat, la pèrdua de poder dels treballadors i doncs, estendrà la precarietat a totes les classes populars. La xerrada va acabar amb un torn obert de preguntes on els assistents vam poder debatir sobre les possibilitats de respostes i alternatives davant la reforma. (per a accedir als informes que el seminari publica periòdicament: seminaritaifa.org)

Després de més de dues hores de xerrada i debat, arribà l’hora de la cultura popular de la mà del grup de dances Canyamars de Canals, que durant més de mitja hora van fer gaudir a grans i menuts amb diferents peces del repertori tradicional valencià

img_3701-9Amb tot això va arribar l’hora de reposar forces: més d’una seixantena de persones ens vam congregar a la mateixa plaça per a gaudir del sopar, converses i complicitats de la gent assistent.

Finalment arribà l’hora de donar pas al concert de clausura d’aquesta II Trobada. La lectura d’un poema escrit per la companya xativina que ja no és entre nosaltres, Júlia Ventura Alacot, com a mostra de la força i el compromís que sempre va saber mostrar. El Pau Alabajos donà inici al concert del qual van gaudir un centenar d’assitents amb les seues cançons compromeses i amables, combinant el seu estil melòdic amb les seues lletres que van des de la denúncia fins a l’amor. Tot seguit, va tenir lloc la lectura del parlament de la II Trobada, que precedí l’actuació del rockers d’Inèrcia que van fer vibrar al públic amb el seu rock-grunge denominació d’origen. Per últim i per a acabar de tancar la nit, els Skalingrad van fer ballar al públic amb el seu ska i les seues lletres contundents.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid