Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració contra el desallotjament de la Rimaia

La Universitat Lliure La Rimaia ha estat desallotjada la matinada d'aquest dimecres per una dotzena de dotacions dels Mossos d'Esquadra. Segons ha informat la Rimaia, la concentració de protesta tindrà lloc avui a dos quarts de nou del vespre al mercat de Sant Antoni de Barcelona.

A conseqüència del desallotjament nou persones han estat detingudes, entre elles professores i alumnes de la universitat lliure.

14/07/2010 13:02 Drets i Llibertats

Després de patir un desallotjament el 2 de febrer al carrer Casanova número 17, avui, 14 de juliol, la brigada dels mossos d'esquadra han tornat a desallotjar la Rimaia de Gran Via 550, malgrat les protestes que hi havia hagut per impedir-ho. El nou espai va requerir mesos de rehabilitació per culpa de la saga Guerrero Gilabert –coneguts per nombroses denúncies d'assetjament immobiliari, per estar dins el procés judicial del cas Pretòria i per controlar Gaesco, líders en la inversió bursàtil- els mercenaris del capital han actuat i ens han fet fora d'un edifici del barri i pel barri.

Segons denuncien els membres de la Rimaia, "un cop més el poder polític s'ha posat al costat dels especuladors, dels lladres del nostre temps i de les nostres vides" i lamenten que no han servit de res les reivindicacions veïnals, ja que l'Associació de Veïns i Veïnes de l'Esquerra de l'Eixample va exposar a davant de la regidora del districte Assumpta Escarp una moratòria de llicències hoteleres i que la Universitat Lliure La Rimaia no fos desallotjada de la seva seu a gran via 550.

 

De nou, els mossos d'esquadra han entrat de matinada sense seguir el procés que la via civil comporta. "Qui mana en aquesta ciutat prefereix estar al costat dels rics, dels que volen fer hotels, dels que destrossen els espais de relació al barri, dels que només pensen amb la lògica del mercat", asseguren, i afegeixen que "ells tenen dret a especular i nosaltres no tenim dret a l'habitatge ni als espais alternatius d'acció social fora del circ ridícul i infame de l'ajuntament de Barcelona".

Els membres de la Rimaia han treballat per a recuperar els espais buits i omplir-los de pensament, de reflexió i d'acció per aturar el projecte oficial, que afirmen consisteix en treure'ls dels barris, dels espais de trobada, i posar-hi "aquesta ciutat-aparador pels turistes i pels lobbies empresarials". En aquest sentit, asseveren que "qualsevol espai popular suposa una amenaça al “model Barcelona”, al parc turístic en que es vol convertir la ciutat, on el dret a especular passa per sobre dels drets col.lectius i de les iniciatives populars".

Per la Rimaia, aquest desallotjament és una prova que volen reprimir i recloure la gent insubmisa a les perifèries, als llocs allunyats de la vista pública. "Encara no han entès que aquest és un esforç inútil", adverteixen.

Una universitat lliure

La Universitat Lliure La Rimaia és un projecte popular i autogestionat lliure d’interessos econòmics. A La Rimaia s'hi fan desenes d'activitats i allotja nombrosos col·lectius i entitats. És tracta d'un espai de trobada, de formació, de reflexió i d'acció entorn altres maneres de veure el món, que obre una escletxa dins un model cada cop més alienant i individualista; un sistema cada cop més podrit, al cap i a la fi. La Rimaia allotja l'única biblioteca popular del barri, una teteria, aules de formació, un espai d'informàtica amb internet disponibles per a tothom i múltiples espais polivalents oberts a totes les veïnes. Un indret per la trobada i la transformació social, per fer-nos més fortes i més lliures. "La Rimaia planta batalla. Continua i no aflaca. No podran desallotjar la cultura popular!", manifesten.

 

 

Per saber-ne més:

Festival solidari amb La Rimaia a la Gran Via de Barcelona per aturar el desallotjament 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid