Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un 90% dels catalans que van acudir a les urnes aposten per la ruptura

El "sí" a la independència també ha guanyat en la quarta onada de consultes independentistes pel 90% dels vots. Amb un 14% de participació, el sí ha guanyat àmpliament als 47 municipis on s'han celebrat consultes.

Aquesta onada ha aconseguit introduir el procés democràtic cap a l'autodeterminació al conjunt de municipis que conformen l'àrea metropolitana de Barcelona, una àrea que sempre s'ha vist reticent al debat independentista. Consulta tots els resultats.

20/06/2010 23:50 Política

Segons les dades de la Coordinadora Nacional, i amb el 84% dels vots escrutats, el 90,12% dels electors ha dit "sí" a la independència de Catalunya, mentre que el 7,69% hi ha votat en contra. Així mateix, el percentatge de vots en blanc ha estat del 2,19% i el de nuls del 0,94%. La participació s'ha situat al voltant del 14% i 68.068 ciutadans que tenien dret a vot han acudit a les urnes.

La CUP considera que "és l'hora de dir prou a aquells que es creuen amb el dret de decidir per sobre de la voluntat del poble català" i que és l'hora de continuar la mobilització per tal d'exigir als representants electes que recullin aquest clam social que ha apostat per la independència. En aquest sentit, la formació rupturista demana que la classe política s'impliqui en la creació de la nostra pròpia legalitat a partir de l'exercici del Dret d'Autodeterminació. 

Seguiment especial de la 4a onada de consultes sobre la independència

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid