Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Colla Bastonera de Sant Celoni celebra el seu 5è aniversari a l'ArrelCat 2010

La Colla Bastonera Quico Sabaté de Sant Celoni celebrarà el seu 5è aniversari el proper 29 de maig de 2010 amb els actes de l’Arrelcat 2010.
La colla oferirà una mostra de cultura popular amb la col·laboració de colles bastoneres i colles de diables d’arreu de Catalunya. Per això creiem que és important fer-ne difusió, perquè tingui ressò i aconseguir que la tradició catalana es mantingui viva.

20/05/2010 00:41 Cultura

La Colla Bastonera Quico Sabaté neix el maig del 2005 amb l’objectiu d’enfortir i divulgar la cultura popular catalana. El Casal Quico Sabaté de Sant Celoni impulsa aquesta idea aconseguint que la Colla compti amb la participació dels joves de les viles del Baix Montseny.

La Colla ha participat de les diverses festivitats del poble (barraques de festa major, barra per Carnestoltes i cap d’any, fires d’entitats, celebració de l’aniversari dels bastoners...) i ha estat present en diversos actes socials i reivindicatius (correllengües, manifestacions pel dret a l’autodeterminació, trobades bastoneres, concentracions solidàries, festes majors, concultes populars,...) d’arreu del territori: barris de Sants i Gràcia de Barcelona, Girona, Breda, Badalona, Celrà, Maià, Arbúcies, Perpinyà, Santa Maria de Palautordera, Hostalric, Arenys de Mar, Vic, Blanes, Bescanó, Sant Hilari, Lleida, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Esteve de Palautordera, Mataró, Masnou...

També  ha participat en actes de ressò internacional com les Festes de Sant Patrici l’any 2008. Va formar part de la Brigada Bastonera a Palestina l’estiu passat amb més de 80 bastoners presents, i també va donar suport a les “Xornadas pola okupación” a la Casa das Atochs de La Corunya el març del 2009.

Enguany la colla celebrarà el seu cinquè aniversari amb els actes de l’Arrelcat’10. Una mostra de cultura popular que comptarà amb la participació de les colles bastoneres de Vilassar, Cardedeu, Barri de Sants, Lleida i Sant Hilari acompanyats de la seva colla de diables “Guillables”. La Colla Bastonera Quico Sabaté vol homenatjar també la Colla del Ferro i la del Filferro (Ball de Gitanes) i la Colla de Diables de Sant Celoni pels seus respectius aniversaris.

Així, animem a participar de la celebració que tindrà lloc el proper 29 de maig a la plaça de la Biblioteca  i al posterior sopar a la plaça del Bestiar de Sant Celoni. La nit s’amenitzarà amb els concerts dels grups “Salsa de pastor”, el Belda i el conjunt Badabadoc” i el “PD Fotlifoc”.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid