Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un altre mosso és multat per haver agredit un estudiant el 18 de març

Un altre agent dels Mossos d'Esquadra de la Brigada Mòbil -el tercer- ha estat condemnat a pagar una multa de 1.000 euros per una falta de lesions.

Els fets van tenir lloc el 18 de març de l'any passat a la nit, durant els enfrontaments entre policia i universitaris en lluita contra el Pla Bolonya que van acabar amb més d'un centenar de ferits entre manifestants, mossos i periodistes.

19/04/2010 21:10 Educació
La víctima ha presentat com a proves dos fotogrames d'un vídeo. És la segona condemna que recau sobre un mosso. La primera va serel mes de març passat.

La Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra ha rebut un segon cop i es prepara per rebre'n un tercer en els pròxims dies per les accions policials que van tenir lloc durant la revolta estudiantil. Un altre antiavalot ha estat condemnat a pagar una multa de 1.000 euros (sumant la multa i la indemnització) per una falta de lesions. Hi ha, a més, un tercer judici que ja s'ha celebrat, del qual encara es desconeix la sentència, que podria inculpar un nou policia, també per lesions, tot i que en aquest cas seria tipificat com a delicte.

El denunciant del primer judici va reconèixer el seu agressor en una fotografia. La Brigada Mòbil va identificar l'agent assenyalat per la víctima com a membre de la unitat. Malgrat el testimoni no va ser capaç d'identificar l'acusat, el jutge va decidir condemnar el policia perquè un altre vídeo demostrava que estava al lloc dels fets en el moment de l'agressió.


El sindicat dels Mossos es queixa


El SME-CCOO ha sortit en defensa dels agents de la Brigada Mòbil que són jutjats per agressions durant la crisi anti-Bolonya. Lamenten que se'ls "deixi sols" quan "només estaven complint ordres i només feien la seva feina". En declaracions a alguns mitjans, fonts sindicals subratllen que "és incomprensible que ara s'estiguin jutjant individualment alguns antiavalots per una actuació grupal".

Els tres judicis que ja s'han celebrat contra mossos antiavalots han "indignat", segons el SME-CCOO, la Brigada Mòbil

Els 400 euros de la primera condemna a un agent de la Brigada Mòbil els van pagar entre tots els membres d'aquesta unitat. Van comptar també amb l'ajuda del SME-CCOO. Els diners d'aquesta segona condemna -1.000 Euros- han tornat a sortir de la butxaca de tots els agents de la Brimo.

El passat 2 de març el sindicat va enviar una carta al Departament demanant que fos aquest qui se solidaritzés amb els agents condemnat i pagués la sanció imposada. "Sempre que no es demostri que hi hagi mala praxis dels agent o un abús d'autoritat", es matisa en l'escrit.
 
Per a saber-ne més:
 
 
 
 
Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Fragmentació electoral a Salut: SOM Intersindical supera la Intersindical-CSC
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  5. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  6. Valencians amb Puigdemont
  7. Alerta Solidària commemora el 20è aniversari de les detencions de Torà
  8. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  9. El Govern espanyol reconeix que els policies infiltrats en moviments populars són “agents d'intel·ligència”
  10. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid