Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Només el 44% dels centres educatius del País Valencià ofereixen línia en català

Escola Valenciana ha presentat la campanya de matriculació als centres d'ensenyament en valencià sota el lema "Obri la porta a les llengües. Matricula en futur, matricula en valencià".

La federació preveu que el curs vinent només el 44% dels centres valencians ofereixin la possibilitat d'estudiar en català, escolaritzant uns 200.000 alumnes.

16/04/2010 23:09 Llengua
En opinió del seu president, Diego Gómez, les dades confirmen que un curs més l'oferta està per davall de la demanda, afegint que "estaríem parlant de 50.000 alumnes més que es podrien escolaritzar en valencià".

Tot i els 200.000 alumnes, si el 44% dels centres valencians que oferten ensenyament en la llengua, la federació Escola Valenciana lamenta que cada any molts xiquets i xiquetes del País Valencià es quedin sense poder estudiar en la seua llengua per manca d'oferta pública.

Segons ha informat Escola Valenciana, la situació és "especialment alarmant" en centres a les grans ciutats. En total, al País Valencià hi ha (segons l'informe de Conselleria 2009-2010) 765 centres que oferten programes d'ensenyament en valencià dels 1726 centres públics i privats d'infantil i primària que hi han a l'actualitat. Això representa un 44,3%.

La federació denuncia la manca d'oferta d'ensenyament en valencià a l'educació pública és patent als grans nuclis urbans. Les dades diuen que a València només 47 centres públics dels 95 existents oferten ensenyament en la nostra llengua, a Alacant només 10 centres públics de 57 existents, Castelló 33 dels 37 centres públics existents i a Elx només 15 centres públics de 36 existents.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid