Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Unió Europea proposa expulsar la immigració en situació irregular

La Comissió Europea ha recomanat a l'estat espanyol que regularitzi els immigrants en situació irregular o els expulsi.

Ho ha dit en resposta a una pregunta parlamentària de l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, sobre la legalitat de la intenció de l'ajuntament de Vic de no empadronar immigrants "sense papers".

10/04/2010 00:47 Drets i Llibertats
En un comunicat, la comissària de l'Interior, Cecilia Malmström, ha recordat que "tots els estats membre estan obligats a retornar un ciutadà que es trobi en situació irregular en el seu territori". Una resposta que l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), ha interpretat com que els dóna la raó i ha assegurat que el dictamen europeu mostra la urgència de modificar la Llei d'empadronament.
 
Malgrat la polèmica generada arran l'interpretació del pronunciament de la CE, Vic manté que empadronarà a tothom però comunicarà irregularitats a l'Estat, d'acord amb les recomanacions europees. L'alcalde de la ciutat ha dit aquest divendres que la ciutat comunicarà a la delegació del govern espanyol qualsevol irregularitat o incidència en el padró. Vila Abadal també ha afirmat que Vic mai ha defensat no empadronar; un argument que, segons ell, només ha servit per linxar la ciutat.

Sobre la polèmica, l'estat espanyol ha volgut recordar que els ajuntaments tenen l'obligació d'empadronar a immigrants en base al que estableix la Llei de Règim Local.


En la seva carta, Malmström recorda que, segons la normativa europea, les autoritats espanyoles "ja no són lliures per tolerar una situació d'irregularitat". Una normativa que regula el retorn dels nacionals de tercers països en situació irregular i que té l'objectiu de "reduir les zones grises, evitant l'explotació de les persones en situació irregular". Amb tot, la directiva permet concedir als "sense papers" un permís de residència "per raons humanitàries o d'un altre tipus".

Malmström ha basat la seva argumentació en una normativa europea -firmada a finals del 2008 i que els socis comunitaris tenen temps per transposar fins el 24 de desembre d'aquest any.

 

Montilla: "Les politiques d'immigració de l'alcalde de Vic són modèliques" 

 

 
 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid