Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Es farà pública la sentència del cas Egunkaria

Després de 7 anys del tancament del diari
A finals de març, el jutge Gómez Bermúdez va anunciar que en aquesta data faria pública la sentència pel judici que va arrencar el 15 de desembre i va cloure el passat febrer. Cal recordar que la fiscalia no va presentar cap càrrec en contra en considerar que no hi havia proves.

12/04/2010 03:38 Internacional

L'AVT i l'associació ultra 'Dignidad y Justicia' demanaven elevades penes de presó (de 14 a 40 anys) per pertinença a banda armada en grau de direcció contra els directius.

La sentència, més que previsiblement absolutòria, posarà fi a 7 anys de malson, d'anomalia permanent i de l'insolit tancament de l'únic diari escrit íntegrament en euskera.

Cal recordar, avui, més que mai, les cíniques paraules de l'aleshores Ministre de l'Interior Àngel Acebes: "se trata de una operación en defensa de la cultura vasca".

Des del Col·legi de Periodistes a tots els diaris en llengua catalana, passant per més de 300 associacions, entitats i col·lectius populars, fins arribar al mateix Parlament de Catalunya, amb una moció subscrita el juny de 2003 per tots els partits politics excepte el PP. A més, el nou diari Berria -que va ocupar el buit deixat pel tancament d'Egunkaria- va néixer amb més de 400 accionistes d'arreu dels Països Catalans.

 

Per a saber-ne més

Declaren els últims testimonis en el judici a cinc directius del diari Egunkaria 

La denúncia de la tortura traspassa la censura a TV3 pel cas Egunkaria  - Llibertat.cat

Vídeos on Otamendi explica dia per dia les tortures que va patir [I i II]

Arriben a Barcelona els actes de suport a Egunkaria   - Llibertat.cat

Coneix el contingut de la Setmana pro-Egunkaria als Països Catalans   - Llibertat.cat

 
 
 
 
 
 
 
 
 
5 anys sense Egunkaria: Concentració a Barcelona per la llibertat d'expressió   - Llibertat.cat 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid