Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Bush sabia que la majoria de presos de Guantánamo eren innocents

L'expresident dels Estats Units George Bush i els principals responsables de la seva política exterior sabien que hi havia presoners innocents a Guantánamo.
 
Ho van amagar per evitar que el seu alliberament afectés la Guerra contra el Terrorisme i la campanya a l'Iraq.

09/04/2010 19:43 Internacional
Així ho assegura aquest dimecres el diari britànic The Times, que cita un document d'un assessor de l'exsecretari d'Estat Colin Powell. En el text, el coronel Lawrence Wilkerson acusa l'exvicepresident Dick Cheney de justificar que "si centenars d'innocents havien de patir per tal de detenir als terroristes, que així fos". Segons Wilkerson els polítics creien que era "políticament impossible" alliberar els innocents.

El testimoni de Lawrence Wilkerson és el primer en què un exmembre de l'administració Bush reconeix que els Estats Units eren conscients que tenien presoners innocents a Guantánamo. Wilkerson ha escrit el text per donar suport a la demanda d'un home del Sudan que va estar tancat a la presó de l'illa de Cuba i que ha denunciat als Estats Units.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid