Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alerta Solidària recorda els 30 anys del naixement de CSPC

 Alerta Solidària s'ha fet ressò del trentè aniversari del naixement dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC), l'antecessor de l'organisme antirepressiu de l'independentisme català durant els anys 80-90. A la seva web Alerta Solidària ret un homenatge "als companys i a les companyes d’aquella fornada de lluita" i reprodueixen la seva declaració de  principis que exposen que "segueixen inspirant la lluita solidària amb les persones represaliades per la seva tasca a favor de la llibertat dels Països Catalans". Els CSPC van néixer oficialment el març de 1980, malgrat que va començar a funcionar mesos abans realitzant la defensa política dels independentistes represaliats, i reprenent la tasca iniciada per la curta existència del grup Socors Català.

10/03/2010 22:54 Drets i Llibertats

Els CSPC van jugar un paper estratègic important que va saber impulsar l'aleshores petit moviment independentista, perseguit i marginat en la conjuntura de la Transición, i va canalitzar la defensa política dels lluitadors independentistes, actuant de catalitzador en l'expansió d'un moviment polític nou que s'enfrontava al nou marc estatuari i constitucional que negava els drets i llibertats dels catalans i catalanes

Justament aquest estiu, el Moviment de Defensa de la Terra (MDT) va reeditar en pdf dos llibres que foren publicats pels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC) els anys 1980 i 1981: el llibre de poemes d'Àlvar Valls Crit, i  un recull de fotografies, el Qui gemega ja ha rebut, sobre les mobilitzacions i la repressió entre els anys 1978-1981.

Aquesta recuperació de documents vitals per a l'Esquerra Independentista està emmarcada en la commemoració dels 30 anys del naixement dels CSPC i altres organitzacions com TL o la fusió del PSAN-P amb l'OSAN de la Catalunya Nord. Els dos llibres es poden descarregar i visualitzar en pdf i està previst que aviat n'apareixerà la versió en paper.

 Des de Llibertat.cat hem recuperar la declaració de principis dels CSPC i un repàs històric (de 1979 a 1989) del naixement i existència dels Comistès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC), l'organització antirepressiva de l'independentisme català, antecedent de l'actual Alerta Solidària, que va néixer ara farà 30 en una conjuntura d'importants canvis i clarificació al si del petit moviment que lluitava per l'alliberament nacional i social.

 

Per saber-ne més:

CSPC: el moviment antirepressiu de l’independentisme català (1979-1989 )

L'MDT reedita dos llibres dels CSPC en el 30è aniversari del seu naixement

L'acte commemoratiu de Vic es converteix en un "punt de partida"

Homenatge als CSPC

1979: créixer i combatre

Història de l'independentisme (1979-1994)

Terra Lliure (1979-1985)

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid