Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Vilafranca denuncia que la nova llei de vegueries no reconeix el Penedès

El Govern ha aprovat el projecte de llei que divideix el Principat en set vegueries, una divisió territorial que es mantindrà com a divisió de l'Estat i circumscripció a les eleccions espanyoles, ha explicat avui en roda de premsa el president de la Generalitat, José Montilla.

La CUP de Vilafranca ja ha manifestat que rebutja un projecte "que ha estat fet a l'esquena del territori" i que, segons lamenta, no reconeix la personalitat pròpia del Penedès.

02/02/2010 22:38 Territori
Vegueries Vegueries

 

Les set vegueries són Alt Pirineu i Aran -que incorpora la Vall d'Aran, malgrat el rebuig d'aquesta comarca a formar part de qualsevol divisió territorial que no sigui ella mateixa-, Barcelona, Catalunya Central -la capital de la qual està per concretar-, Girona, Lleida, Terres de l'Ebre -amb capital a Tortosa- i Camp de Tarragona, la capital de la qual serà Tarragona, deixant enrere les aspiracions de l'Ajuntament de Reus.


Montilla ha indicat que les vegueries seran l'àmbit d'organització territorial del Govern, i també que les quatre diputacions provincials seran substituïdes pels "consells de vegueria", que es consagraran com a àmbits de cooperació entre municipis.


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Vilafranca del Penedès rebutja un projecte "fet d'esquena al territori, sense tenir en compte la personalitat pròpia del Penedès", vegueria que ha estat recolzada pels ajuntaments que representen el 90% de la població. Segons ha manifestat la CUP en un escrit al Facebook, el projecte s'ha fet "sense el consens institucional que hi hauria d'haver en temes com el de la divisió territorial".


"El més greu de tot plegat és que s'ha fet sense cap tipus de motivació, atès que variacions de límits provincials n'hi ha també en vegueries de les de nova creació i en quan a pes demogràfic la del Penedès seria la quarta vegueria", lamenta la candidatura, la qual assenyala que continuarà lluitant perquè aquesta decisió presa contra la voluntat dels ciutadans no pugui tirar endavant.

 

Per a saber-ne més:

Via Vallès acusa el nou projecte de vegueries de dividir el Vallès  - Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid